Volgend jaar sluiten vier filialen van C&A | RetailDetail

Volgend jaar sluiten vier filialen van C&A

Volgend jaar sluiten vier filialen van C&A

Kledingketen C&A gaat in mei en juni 2017 vier Nederlandse filialen sluiten. Twee van de winkels die de deuren moeten sluiten, bevinden zich in Utrecht. Daarnaast verdwijnt er ook één filiaal in Pijnacker en één in Nijverdal.

Niet rendabel

C&A heeft besloten om de filialen te sluiten, omdat ze niet rendabel zijn en omdat er voor de komende jaren geen verbetering verwacht wordt op die locaties. Dat blijkt uit een interne brief die Trouw in handen heeft gekregen.

 

Bij de sluiting van de winkels zullen er alvast geen ontslagen vallen: het personeel van de vier filialen krijgt een baan bij één van de andere winkels van de kledingketen. C&A heeft momenteel meer dan 130 filialen in Nederland.

 

De sluitingen bij C&A zijn minder drastisch dan wat andere kledingketens in Nederland de voorbije jaren al is overkomen, maar het is toch een teken aan de wand dat ook een vaste waarde als C&A zich genoodzaakt ziet om een aantal winkels te sluiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.