Volgend jaar sluiten vier filialen van C&A | RetailDetail

Volgend jaar sluiten vier filialen van C&A

Volgend jaar sluiten vier filialen van C&A

Kledingketen C&A gaat in mei en juni 2017 vier Nederlandse filialen sluiten. Twee van de winkels die de deuren moeten sluiten, bevinden zich in Utrecht. Daarnaast verdwijnt er ook één filiaal in Pijnacker en één in Nijverdal.

Niet rendabel

C&A heeft besloten om de filialen te sluiten, omdat ze niet rendabel zijn en omdat er voor de komende jaren geen verbetering verwacht wordt op die locaties. Dat blijkt uit een interne brief die Trouw in handen heeft gekregen.

 

Bij de sluiting van de winkels zullen er alvast geen ontslagen vallen: het personeel van de vier filialen krijgt een baan bij één van de andere winkels van de kledingketen. C&A heeft momenteel meer dan 130 filialen in Nederland.

 

De sluitingen bij C&A zijn minder drastisch dan wat andere kledingketens in Nederland de voorbije jaren al is overkomen, maar het is toch een teken aan de wand dat ook een vaste waarde als C&A zich genoodzaakt ziet om een aantal winkels te sluiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.