Winkels Schoenenreus tijdelijk weer open

Winkels Schoenenreus tijdelijk weer open

De 121 Nederlandse winkels van Schoenenreus gaan deze week tijdelijk weer open. Zo wil de curator een kans op een doorstart groter maken en wil hij de huidige inventaris verkopen. Schoenenreus ging eind januari failliet.

Interesse in doorstart

De winkelvoorraad was verpand aan de bank en daarom moest er eerst een akkoord bereikt worden met de bank vooraleer de winkels terug open konden gaan om de schoenen terug in de schappen te leggen en te verkopen.

 

Curator Bas van Dooren liet snel na het faillissement al verstaan dat er verschillende partijen interesse hadden in een doorstart in afgeslankte vorm. Er zouden minstens vier serieuze kandidaten zijn, maar toch zal een doorstart niet eenvoudig worden. "Het is guur weer in retailland", zegt Van Dooren aan De Telegraaf. "Er is interesse, maar die moet nog verder worden geconcretiseerd."

 

Het faillissement van Schoenenreus in januari was al het tweede in een periode van amper twee jaar. Daaronder vielen ook enkele vestigingen in België, maar die worden door een andere curator beheerd.

Tags: