Winkels Schoenenreus tijdelijk weer open | RetailDetail

Winkels Schoenenreus tijdelijk weer open

Winkels Schoenenreus tijdelijk weer open

De 121 Nederlandse winkels van Schoenenreus gaan deze week tijdelijk weer open. Zo wil de curator een kans op een doorstart groter maken en wil hij de huidige inventaris verkopen. Schoenenreus ging eind januari failliet.

Interesse in doorstart

De winkelvoorraad was verpand aan de bank en daarom moest er eerst een akkoord bereikt worden met de bank vooraleer de winkels terug open konden gaan om de schoenen terug in de schappen te leggen en te verkopen.

 

Curator Bas van Dooren liet snel na het faillissement al verstaan dat er verschillende partijen interesse hadden in een doorstart in afgeslankte vorm. Er zouden minstens vier serieuze kandidaten zijn, maar toch zal een doorstart niet eenvoudig worden. "Het is guur weer in retailland", zegt Van Dooren aan De Telegraaf. "Er is interesse, maar die moet nog verder worden geconcretiseerd."

 

Het faillissement van Schoenenreus in januari was al het tweede in een periode van amper twee jaar. Daaronder vielen ook enkele vestigingen in België, maar die worden door een andere curator beheerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.