Winkels Schoenenreus tijdelijk weer open | RetailDetail

Winkels Schoenenreus tijdelijk weer open

Winkels Schoenenreus tijdelijk weer open

De 121 Nederlandse winkels van Schoenenreus gaan deze week tijdelijk weer open. Zo wil de curator een kans op een doorstart groter maken en wil hij de huidige inventaris verkopen. Schoenenreus ging eind januari failliet.

Interesse in doorstart

De winkelvoorraad was verpand aan de bank en daarom moest er eerst een akkoord bereikt worden met de bank vooraleer de winkels terug open konden gaan om de schoenen terug in de schappen te leggen en te verkopen.

 

Curator Bas van Dooren liet snel na het faillissement al verstaan dat er verschillende partijen interesse hadden in een doorstart in afgeslankte vorm. Er zouden minstens vier serieuze kandidaten zijn, maar toch zal een doorstart niet eenvoudig worden. "Het is guur weer in retailland", zegt Van Dooren aan De Telegraaf. "Er is interesse, maar die moet nog verder worden geconcretiseerd."

 

Het faillissement van Schoenenreus in januari was al het tweede in een periode van amper twee jaar. Daaronder vielen ook enkele vestigingen in België, maar die worden door een andere curator beheerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.