Zara opent in 2015 tweede filiaal in Amsterdam | RetailDetail

Zara opent in 2015 tweede filiaal in Amsterdam

Zara opent in 2015 tweede filiaal in Amsterdam

De Spaanse kledingketen Zara in 2015 een tweede filiaal zal openen in Amsterdam, aan de Nieuwendijk. Afgelopen maand opende Zara in de Kalverstraat in Amsterdam al een flagshipstore.

Opening voorzien voor 2015

Het nieuwe filiaal zal een oppervlakte van ruim 3000 m² hebben. Zara huurt daarvoor een unit in het gebouw van drie verdiepingen. Het kantoorgebouw dat nu op die locatie staat, zal worden gesloopt en vervangen door meer dan 5000 m² winkelruimte. Het gebouw moet begin 2015 klaar zijn.

 

Inditex, het moederbedrijf van Zara, heeft momenteel 23 Nederlandse vestigingen van Zara en daarnaast ook nog winkels van Bershka, Pull & Bear en Massimo Dutti. Eerder dit jaar ging ook al het gerucht de ronde dat Primark in hetzelfde pand een winkel zou openen in 2015, maar dat wil de vastgoedmakelaar voorlopig niet bevestigen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.