Zara opent in 2015 tweede filiaal in Amsterdam | RetailDetail

Zara opent in 2015 tweede filiaal in Amsterdam

Zara opent in 2015 tweede filiaal in Amsterdam

De Spaanse kledingketen Zara in 2015 een tweede filiaal zal openen in Amsterdam, aan de Nieuwendijk. Afgelopen maand opende Zara in de Kalverstraat in Amsterdam al een flagshipstore.

Opening voorzien voor 2015

Het nieuwe filiaal zal een oppervlakte van ruim 3000 m² hebben. Zara huurt daarvoor een unit in het gebouw van drie verdiepingen. Het kantoorgebouw dat nu op die locatie staat, zal worden gesloopt en vervangen door meer dan 5000 m² winkelruimte. Het gebouw moet begin 2015 klaar zijn.

 

Inditex, het moederbedrijf van Zara, heeft momenteel 23 Nederlandse vestigingen van Zara en daarnaast ook nog winkels van Bershka, Pull & Bear en Massimo Dutti. Eerder dit jaar ging ook al het gerucht de ronde dat Primark in hetzelfde pand een winkel zou openen in 2015, maar dat wil de vastgoedmakelaar voorlopig niet bevestigen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.