Ook Jumbo springt op maaltijdboxen | RetailDetail

Ook Jumbo springt op maaltijdboxen

Ook Jumbo springt op maaltijdboxen

Na Albert Heijn heeft ook supermarktketen Jumbo bekendgemaakt binnenkort met eigen maaltijdboxen op de markt te komen. De keten zegt volop bezig te zijn met de ontwikkeling van een eigen concept, maar plakt er nog geen lanceerdatum op.

Nog geen precieze invulling

"Jumbo volgt alle nieuwe initiatieven op het gebied van boodschappen doen met belangstelling, maar we varen onze eigen koers. Wij zijn volop bezig met de ontwikkeling van maaltijdboxen. Over de precieze invulling van dit concept kunnen we momenteel echter nog niets delen", zegt een woordvoerder van Jumbo aan RTL Z.

 

Vorige week kondigde Albert Heijn al de Allerhande Box aan. Daarmee wil Albert Heijn een graantje meepikken van het succes van onder andere HelloFresh. De box van Albert Heijn krijgt een prijs van 35 euro voor twee personen. Wie een box bestelt, kan zijn online boodschappen trouwens ook gratis laten meeleveren. Albert Heijn wil de box in de toekomst ook gewoon in de winkel gaan verkopen. Een rondvraag van RTL Z leerde evenwel dat andere grote ketens, zoals Spar, Lidl en Emté, voorlopig nog geen plannen hebben om een eigen maaltijdbox te lanceren.

 

De markt voor het aan huis leveren van boodschappen wordt zo in Nederland steeds drukker: naast de klassieke supermarkten en maaltijdboxenservices zoals HelloFresh start in september ook nog de online supermarkt Picnic. Die belooft van bij de start zijn boodschappen gratis aan huis te leveren, waarmee het bedrijf een flinke stap voor heeft op andere supermarkten, die wel een bijdrage vragen om aan huis te leveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.