200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen | RetailDetail

200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen

200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen
Unibail-Rodamco

De gemeente Amstelveen en Unibail-Rodamco, eigenaar van Stadshart Amstelveen, hebben een akkoord gesloten rond de vernieuwing van het winkelcentrum. Daarvoor wordt ongeveer 200 miljoen euro uitgetrokken.

 

Overdekking

Dat Unibail-Rodamco Stadshart Amstelveen wil vernieuwen, is al langer bekend. Tot nu toe kreeg het echter steevast tegenkanting van de gemeente of de omwonenden. Nu is er toch een definitief plan uitgetekend dat van alle stakeholders groen licht heeft gekregen. Dankzij dat plan zal er de komende vier jaar tot 200 miljoen euro geïnvesteerd worden in Stadshart Amstelveen. Daarbij wordt onder andere één van de pleinen overdekt, waardoor er een extra marktplein komt voor verse voeding en horeca.

 

Ook worden de twee belangrijkste blokken, Binnenhof en Rembrandthof, beter op elkaar aangesloten. "We doen dat door aan beide kanten van de Rembrandtweg de winkels flink uit te breiden", zegt topman Otto Ambagtsheer van Unibail-Rodamco Benelux aan Het Parool. "We gaan ook met winkels schuiven, zodat voor grote winkelketens aantrekkelijke winkelruimte ontstaat."

 

Nieuwbouw

Er wordt ook aandacht geschonken aan het Buitenplein, waar momenteel het voormalige V&D-pand wordt verbouwd voor Hudson’s Bay. "Ons gebied sluit daar straks niet goed op aan. Daar gaan we nu plannen voor maken. Goed mogelijk dat we ook daar aan een overkapping denken."

 

Het Binnenhof, het oudste deel van het Stadshart, wordt ook gesloopt en vervangen door een nieuwbouw. Aangezien daar ook woningen in verwerkt zijn, leidde dat eerder tot protest, maar nu is er op dat vlak blijkbaar toch een oplossing gevonden. De werken moeten in 2022 afgerond zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.