200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen

200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen

De gemeente Amstelveen en Unibail-Rodamco, eigenaar van Stadshart Amstelveen, hebben een akkoord gesloten rond de vernieuwing van het winkelcentrum. Daarvoor wordt ongeveer 200 miljoen euro uitgetrokken.

 

Overdekking

Dat Unibail-Rodamco Stadshart Amstelveen wil vernieuwen, is al langer bekend. Tot nu toe kreeg het echter steevast tegenkanting van de gemeente of de omwonenden. Nu is er toch een definitief plan uitgetekend dat van alle stakeholders groen licht heeft gekregen. Dankzij dat plan zal er de komende vier jaar tot 200 miljoen euro geïnvesteerd worden in Stadshart Amstelveen. Daarbij wordt onder andere één van de pleinen overdekt, waardoor er een extra marktplein komt voor verse voeding en horeca.

 

Ook worden de twee belangrijkste blokken, Binnenhof en Rembrandthof, beter op elkaar aangesloten. "We doen dat door aan beide kanten van de Rembrandtweg de winkels flink uit te breiden", zegt topman Otto Ambagtsheer van Unibail-Rodamco Benelux aan Het Parool. "We gaan ook met winkels schuiven, zodat voor grote winkelketens aantrekkelijke winkelruimte ontstaat."

 

Nieuwbouw

Er wordt ook aandacht geschonken aan het Buitenplein, waar momenteel het voormalige V&D-pand wordt verbouwd voor Hudson’s Bay. "Ons gebied sluit daar straks niet goed op aan. Daar gaan we nu plannen voor maken. Goed mogelijk dat we ook daar aan een overkapping denken."

 

Het Binnenhof, het oudste deel van het Stadshart, wordt ook gesloopt en vervangen door een nieuwbouw. Aangezien daar ook woningen in verwerkt zijn, leidde dat eerder tot protest, maar nu is er op dat vlak blijkbaar toch een oplossing gevonden. De werken moeten in 2022 afgerond zijn.