Alexandrium Shopping Center verkoopt eigen honing | RetailDetail

Alexandrium Shopping Center verkoopt eigen honing

Alexandrium Shopping Center verkoopt eigen honing

Het Alexandrium Shopping Center in Rotterdam gaat binnenkort zijn eigen honing verkopen onder de naam Shopping Honey. Het gebruikt daarvoor honing van bijen die op het dak van het gebouw gehouden worden.

Groen dak

Het winkelcentrum plaatste in 2013 in samenwerking met Imkerij Stripecity een bijenkast op zijn dak. De bijen in die kast hebben nu voldoende honing gemaakt voor ongeveer 45 potjes eigen honing. De potjes zullen verkocht worden in een winkel in het centrum.

 

"Alexandrium Shopping Center ontwikkelt zich steeds meer als duurzaam winkelcentrum. Dat we nu zelfs honing van onze eigen bijen en groene dak verkopen, past daar helemaal bij. We zijn enorm trots om het eerste winkelcentrum van Nederland met eigen honing te zijn", zegt Centre Director Merlijn van der Laak.

 

Op het dak van het winkelcentrum, dat ongeveer 21.000 vierkante meter bestrijkt, zijn zo ook verschillende vetplanten geplant. Daardoor is de temperatuur van het dak gemiddeld 35 procent lager dan een normaal dag en dempt het ook nog eens een groot deel van het geluid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Focus op topwinkelsteden loont voor Vastned

02/08/2018

Vastgoedbeleggingsfonds Vastned zag zijn vergelijkbare huurinkomsten toenemen in het eerste halfjaar en wil verder blijven inzetten op toplocaties in historische winkelsteden, maar daar lopen de verkoopprijzen vandaag hoog op.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.