Alexandrium Shopping Center verkoopt eigen honing

Alexandrium Shopping Center verkoopt eigen honing

Het Alexandrium Shopping Center in Rotterdam gaat binnenkort zijn eigen honing verkopen onder de naam Shopping Honey. Het gebruikt daarvoor honing van bijen die op het dak van het gebouw gehouden worden.

Groen dak

Het winkelcentrum plaatste in 2013 in samenwerking met Imkerij Stripecity een bijenkast op zijn dak. De bijen in die kast hebben nu voldoende honing gemaakt voor ongeveer 45 potjes eigen honing. De potjes zullen verkocht worden in een winkel in het centrum.

 

"Alexandrium Shopping Center ontwikkelt zich steeds meer als duurzaam winkelcentrum. Dat we nu zelfs honing van onze eigen bijen en groene dak verkopen, past daar helemaal bij. We zijn enorm trots om het eerste winkelcentrum van Nederland met eigen honing te zijn", zegt Centre Director Merlijn van der Laak.

 

Op het dak van het winkelcentrum, dat ongeveer 21.000 vierkante meter bestrijkt, zijn zo ook verschillende vetplanten geplant. Daardoor is de temperatuur van het dak gemiddeld 35 procent lager dan een normaal dag en dempt het ook nog eens een groot deel van het geluid.

Tags: