Amersfoort schrapt plan rond megawinkels stadsrand

Amersfoort schrapt plan rond megawinkels stadsrand

De gemeente Amersfoort schrapt voorlopig plannen om grote winkels aan de stadsrand mogelijk te maken. Winkeliers in de stad protesteerden de afgelopen maanden heftig tegen de plannen van het college.

Winkeliers vreesden toegenomen leegstand

Winkeliers in het centrum zijn bang dat de winkels aan de rand van de stad het centrum minder aantrekkelijk zouden maken voor klanten, weet AD/Amersfoortse Courant: volgens hen zou de gemeente zich juist moeten inzetten om de bestaande winkelcentra te versterken. "Dit betekent dat uiterst zorgvuldig zal moeten worden omgegaan met toevoegingen van nieuwe winkelmeters en nieuwe winkelplekken", stelt adviesbureau Kardol namens de ondernemers.

 

De discussie in Amersfoort past in een bredere discussie die in Nederland gevoerd wordt: deze week werd bekend dat de leegstand in de winkelcentra weer is toegenomen. De gemeente Amersfoort wilde met extra winkelmeters voor grote retailers aan de rand juist aantrekkelijker worden voor zowel eigen bewoners als voor consumenten uit de regio. Voorlopig is afgesproken de plannen op de lange baan te schuiven, in ieder geval tot na de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Tags: