Amersfoort schrapt plan rond megawinkels stadsrand | RetailDetail

Amersfoort schrapt plan rond megawinkels stadsrand

Amersfoort schrapt plan rond megawinkels stadsrand

De gemeente Amersfoort schrapt voorlopig plannen om grote winkels aan de stadsrand mogelijk te maken. Winkeliers in de stad protesteerden de afgelopen maanden heftig tegen de plannen van het college.

Winkeliers vreesden toegenomen leegstand

Winkeliers in het centrum zijn bang dat de winkels aan de rand van de stad het centrum minder aantrekkelijk zouden maken voor klanten, weet AD/Amersfoortse Courant: volgens hen zou de gemeente zich juist moeten inzetten om de bestaande winkelcentra te versterken. "Dit betekent dat uiterst zorgvuldig zal moeten worden omgegaan met toevoegingen van nieuwe winkelmeters en nieuwe winkelplekken", stelt adviesbureau Kardol namens de ondernemers.

 

De discussie in Amersfoort past in een bredere discussie die in Nederland gevoerd wordt: deze week werd bekend dat de leegstand in de winkelcentra weer is toegenomen. De gemeente Amersfoort wilde met extra winkelmeters voor grote retailers aan de rand juist aantrekkelijker worden voor zowel eigen bewoners als voor consumenten uit de regio. Voorlopig is afgesproken de plannen op de lange baan te schuiven, in ieder geval tot na de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.