Amsterdamse winkelhuurprijzen blijven stabiel | RetailDetail

Amsterdamse winkelhuurprijzen blijven stabiel

Amsterdamse winkelhuurprijzen blijven stabiel

Voor het overgrote deel zijn de huurprijzen in de winkelstraten van Amsterdam in 2013 gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit een rapport in opdracht van de gemeente Amsterdam. In amper zeven winkelgebieden (van de 127) ging de prijs omhoog.

Status quo in 109 winkelgebieden

Volgens het rapport van DTZ Zadelhoff bleven in 109 gebieden de prijzen dezelfde ten opzichte van 2012. In elf gebieden was er sprake van een daling van de huurprijs, waaronder de Plantagekerklaan, Winkelcentrum Kalvertoren, Winkelcentrum Boven 't Y en Arena Boulevard-PDV. 

 

De Haarlemmerstraat, Winkelcentrum Oostpoort en de Van Baerlestraat waren bij de weinige gebieden die een stijging van de huurprijzen lieten optekenen. De afgelopen acht jaar waren er in Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Zuid het meeste stijgingen van de huurprijs. De gemeente Amsterdam laat de huurprijzen in winkelgebieden sinds 2005 jaarlijks opvolgen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Focus op topwinkelsteden loont voor Vastned

02/08/2018

Vastgoedbeleggingsfonds Vastned zag zijn vergelijkbare huurinkomsten toenemen in het eerste halfjaar en wil verder blijven inzetten op toplocaties in historische winkelsteden, maar daar lopen de verkoopprijzen vandaag hoog op.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.