Corio verkoopt 10 Nederlandse winkelcentra

Corio verkoopt 10 Nederlandse winkelcentra

Vastgoedinvesteerder Corio heeft 10 Nederlandse winkelcentra verkocht aan Mount Kellett Capital Management en Sectie5 Investments. Bij de deal voor alles samen 213 miljoen euro is ook een elfde, Franse winkelcentrum betrokken.

Kleine tot middelgrote centra buiten de stad

De verkoop betreft kleine tot middelgrote winkelcentra, vooral in buitenstedelijke gebieden. In Nederland gaat het om de middelgrote winkelcentra Corio Center (Heerlen), Kopspijker/Stadsplein/Kolkplein (Spijkenisse), Meubelplein (Leiderdorp) en Reigersbos (Amsterdam). De centra onder de 10.000 m² zijn te vinden in Alphen aan den Rijn, Dordrecht, Goirle, Tegelen, Veldhoven en Zeist.

 

Corio is al langer bezig met een desinvesteringsprogramma in Nederland en Frankrijk, omdat het concern zich meer wil focussen op grotere winkelcentra (die het zelf "Favourite Meeting Places" noemt). Sinds december 2012 verkocht de vastgoedgroep al 26 projecten die te klein waren om te worden omgevormd tot zo'n ontmoetingsplaats. Dat leverde de groep circa 545 miljoen euro op. Corio ligt naar eigen zeggen "voor op schema bij de uitvoering van het desinvesteringsprogramma".

 

De verkoop van de huidige 11 centra gebeurde wel "voor 27% onder de boekwaarde van 30 juni", wat een verliespost van zo'n 79 miljoen euro betekent. Volgende week woensdag maakt CEO Gerard Groener de jaarresultaten van zijn groep bekend.

Tags: