Genomineerden NRW Jaarprijs 2015 bekend | RetailDetail

Genomineerden NRW Jaarprijs 2015 bekend

Genomineerden NRW Jaarprijs 2015 bekend

NRW, de Nederlandse Raad Winkelcentra, heeft de acht genomineerden voor de NRW Jaarprijs 2015 bekendgemaakt. De winnaar van de 26 NRW Jaarprijs zal op woensdag 16 september zijn prijs in ontvangst mogen nemen.

Diversiteit genomineerden

De winnaar van de NRW Jaarprijs heeft volgens de organisatie een bijdrage geleverd aan de kwalitatieve ontwikkeling van het winkellandschap in Nederland "door het vernieuwende karakter van het project, de commerciële waarde en vanzelfsprekend de aantrekkelijkheid van het project voor consumenten en detaillisten".


De genomineerden zijn de Oostpoort in Amsterdam, Miro Center in Enschede, Cityplaza in Nieuwegein, Markthal en Van Kralingen in Rotterdam, Promenade in Uden, Winkelcentrum Van Hogendorp kwartier in Vlaardingen en Gouweplein in Waddinxveen.


"De diversiteit van de ingediende projecten geeft een goed beeld waar de retailsector op dit moment staat. Het zijn alle best practices; ieder project biedt een oplossing voor een specifieke uitdaging. Het zal een zeer interessante discussie worden binnen de jury om tot de keuze van een winnaar te komen. We wensen alle genomineerden natuurlijk heel veel succes", zegt juryvoorzitter Jos Sentel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.