Haarlemmermeer en Leiden hebben schoonste winkelgebieden | RetailDetail

Haarlemmermeer en Leiden hebben schoonste winkelgebieden

 Haarlemmermeer en Leiden hebben schoonste winkelgebieden
De gemeente Haarlemmermeer werd eerste in de categorie Grote gemeenten

De gemeenten Haarlemmermeer en Kampen hebben dit jaar de schoonste winkelgebieden, volgens de Stichting Nederland schoon.

Winkelaanbod, afvalbakken, groen en bestrating bepalen

De Limburglaan in Eindhoven, winkelcentrum Brandevoort in Helmond en winkelcentrum De Leim in Maastricht zijn in Nederland de schoonste locaties om te winkelen, zo maakte organisator Stichting Nederland Schoon eerder bekend.

 

De gemeente Haarlemmermeer won in de categorie grote gemeenten, gevolgd door de gemeenten Apeldoorn en Zwolle. De winkelgebieden in de Haarlemmermeer scoren op verschillende aspecten die een schone winkelbeleving bepalen, zoals voldoende afvalbakken, een goede kwaliteit bestrating en groenvoorziening en een divers winkelaanbod.


De gemeente Kampen werd eerste van de middelgrote gemeenten, daarna kwamen Veenendaal, de winnaar van vorig jaar, en Almelo. Kampen scoorde goed met weinig zwerfafval, een goede verlichting en zeer schone afvalbakken.

 

Winkelcentrum Stevensbloem in Leiden is de grootste stijger van 2016. De stijging op de ranglijst komt met name door de herontwikkeling en renovatie van dit winkelcentrum, die in juli werd afgerond.

 

Beleving van schoon

Voor de jaarlijkse verkiezing van schoonste winkelgebieden worden iedere zomer bezoekers ondervraagd over hoe schoon zij hun winkelgebied ervaren. Deze zomer werden hiervoor bezoekers in 559 winkelgebieden in 63 gemeenten benaderd. Nederland Schoon wil via de verkiezing bij ondernemers en beheerders aandacht voor netheid vragen bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte.

 

Stichting Nederland Schoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden met campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en advies aan bedrijven. De stichting richt zich met name op aandachtsgebieden, waar doorgaans meer zwerfafval is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.