Jumbo half miljoen vierkante meter groot | RetailDetail

Jumbo half miljoen vierkante meter groot

Jumbo half miljoen vierkante meter groot

Supermarktketen Jumbo heeft woensdag de grens van 500.000 m² winkeloppervlakte overschreden. De totale oppervlakte van alle winkels is samen 90 voetbalvelden groot, zo meldt de keten trots.

"Magische grens" bereikt

De retailer spreekt zelf van een "magische grens". Woensdag opende Jumbo winkels in Venlo en Vught, waardoor het aantal vestigingen neerkomt op 413 in totaal. "We zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid en blijven deze stijgende lijn voortzetten met de ombouw van C1000-winkels naar Jumbo, de opening van nieuwe winkels en de uitbreiding van bestaande winkels", zegt algemeen directeur Frits van Eerd in een persverklaring.

 

Tevens laat Jumbo in AFG-vakblad Primeur weten grote ambities te hebben op het gebied van e-commerce. "Wij onderstrepen dat we onze online activiteiten pas intensiveren wanneer we via deze kanalen hetzelfde assortiment, kwaliteit en service kunnen bieden zoals we offline al jaren bieden in onze winkels", zegt Ton van den Hoek, unit manager vers. 

 

Jumbo opent elke week gemiddeld drie nieuwe winkels in Nederland. Een groot deel wordt gerealiseerd door de metamorfose van C1000-winkels, de formule die Jumbo in 2012 overnam voor 900 miljoen euro. In 2015 moet de grootschalige ombouwoperatie van 300 C1000-vestigingen zijn afgerond.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.