Jumbo half miljoen vierkante meter groot

Jumbo half miljoen vierkante meter groot

Supermarktketen Jumbo heeft woensdag de grens van 500.000 m² winkeloppervlakte overschreden. De totale oppervlakte van alle winkels is samen 90 voetbalvelden groot, zo meldt de keten trots.

"Magische grens" bereikt

De retailer spreekt zelf van een "magische grens". Woensdag opende Jumbo winkels in Venlo en Vught, waardoor het aantal vestigingen neerkomt op 413 in totaal. "We zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid en blijven deze stijgende lijn voortzetten met de ombouw van C1000-winkels naar Jumbo, de opening van nieuwe winkels en de uitbreiding van bestaande winkels", zegt algemeen directeur Frits van Eerd in een persverklaring.

 

Tevens laat Jumbo in AFG-vakblad Primeur weten grote ambities te hebben op het gebied van e-commerce. "Wij onderstrepen dat we onze online activiteiten pas intensiveren wanneer we via deze kanalen hetzelfde assortiment, kwaliteit en service kunnen bieden zoals we offline al jaren bieden in onze winkels", zegt Ton van den Hoek, unit manager vers. 

 

Jumbo opent elke week gemiddeld drie nieuwe winkels in Nederland. Een groot deel wordt gerealiseerd door de metamorfose van C1000-winkels, de formule die Jumbo in 2012 overnam voor 900 miljoen euro. In 2015 moet de grootschalige ombouwoperatie van 300 C1000-vestigingen zijn afgerond.

Tags: