Outletcentrum Bleizo gaat toch niet door | RetailDetail

Outletcentrum Bleizo gaat toch niet door

Outletcentrum Bleizo gaat toch niet door

Het outletcentrum Bleizo zal er dan toch niet komen. De Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben zich gisteren met een kleine meerderheid tegen het factory outlet center.

Verzet van winkeliers en CU

De plannen voor Bleizo, dat gebouwd zou worden langs de A12 bij Zoetermeer, werden in november nog goedgekeurd door de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, maar het verzet tegen de plannen was groot. Dat kwam met name van de winkeliers uit de regio, onder meer in het stadscentrum van Zoetermeer. Ook de eigenaar van het Stadshart Zoetermeer, Unibail-Rodamco, was een felle tegenstander van de plannen voor het outletcentrum.

 

Ook in de Staten van Zuid-Holland waren de partijen verdeeld. Uiteindelijk besloot ook de fractie van de ChristenUnie de bouwplannen af te wijzen en daarmee was een meerderheid in Provinciale Staten tegen. De VVD-fractie in de Staten van Zuid-Holland reageerde met ongeloof: "De verwachting was dat een factory outlet center bij Zoetermeer miljoenen bezoekers per jaar zou trekken en tenminste 700 nieuwe banen zou brengen. Daarnaast werd verwacht dat andere bedrijven zich in hetzelfde gebied zouden vestigen en voor honderden extra banen en leerplekken zouden zorgen. Wij begrijpen dus niet waarop deze factory outlet niet kan doorgaan."

 

Bleizo had in eerste instantie 20.000 m² winkelruimte moeten bieden. De investeerders wilden in 2015 openen, en verwachtten 3,6 miljoen bezoekers per jaar te trekken. Er zijn in Nederland drie factory outlet centers: in Batavia Stad in Lelystad, McArthur Glen in Roermond en Rosada in Roosendaal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitbreiding maakt van Westfield grootste winkelcentrum van Europa

22/03/2018

Het winkelcentrum Westfield in West-Londen mag zich het grootste van Europa noemen, nu het (met een half jaar voorsprong op de planning) een uitbreiding van liefst 68.748 m² in gebruik heeft genomen. 

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen

14/02/2018

De gemeente Amstelveen en Unibail-Rodamco, eigenaar van Stadshart Amstelveen, hebben een akkoord gesloten rond de vernieuwing van het winkelcentrum. Daarvoor wordt ongeveer 200 miljoen euro uitgetrokken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Kruidvat blijft de grootste winkelketen van Nederland

26/01/2018

Kruidvat is de grootste winkelketen van Nederland. Al vijf jaar op rij heeft de drogist het grootste aantal winkels, blijkt uit de nieuwe top 100 van Locatus. Albert Heijn is de grootste qua oppervlakte en overschrijdt het miljoen vierkante winkelmeters.

Back to top