Outletcentrum Bleizo gaat toch niet door | RetailDetail

Outletcentrum Bleizo gaat toch niet door

Outletcentrum Bleizo gaat toch niet door

Het outletcentrum Bleizo zal er dan toch niet komen. De Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben zich gisteren met een kleine meerderheid tegen het factory outlet center.

Verzet van winkeliers en CU

De plannen voor Bleizo, dat gebouwd zou worden langs de A12 bij Zoetermeer, werden in november nog goedgekeurd door de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, maar het verzet tegen de plannen was groot. Dat kwam met name van de winkeliers uit de regio, onder meer in het stadscentrum van Zoetermeer. Ook de eigenaar van het Stadshart Zoetermeer, Unibail-Rodamco, was een felle tegenstander van de plannen voor het outletcentrum.

 

Ook in de Staten van Zuid-Holland waren de partijen verdeeld. Uiteindelijk besloot ook de fractie van de ChristenUnie de bouwplannen af te wijzen en daarmee was een meerderheid in Provinciale Staten tegen. De VVD-fractie in de Staten van Zuid-Holland reageerde met ongeloof: "De verwachting was dat een factory outlet center bij Zoetermeer miljoenen bezoekers per jaar zou trekken en tenminste 700 nieuwe banen zou brengen. Daarnaast werd verwacht dat andere bedrijven zich in hetzelfde gebied zouden vestigen en voor honderden extra banen en leerplekken zouden zorgen. Wij begrijpen dus niet waarop deze factory outlet niet kan doorgaan."

 

Bleizo had in eerste instantie 20.000 m² winkelruimte moeten bieden. De investeerders wilden in 2015 openen, en verwachtten 3,6 miljoen bezoekers per jaar te trekken. Er zijn in Nederland drie factory outlet centers: in Batavia Stad in Lelystad, McArthur Glen in Roermond en Rosada in Roosendaal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.