Outletcentrum Bleizo gaat toch niet door

Outletcentrum Bleizo gaat toch niet door

Het outletcentrum Bleizo zal er dan toch niet komen. De Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben zich gisteren met een kleine meerderheid tegen het factory outlet center.

Verzet van winkeliers en CU

De plannen voor Bleizo, dat gebouwd zou worden langs de A12 bij Zoetermeer, werden in november nog goedgekeurd door de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, maar het verzet tegen de plannen was groot. Dat kwam met name van de winkeliers uit de regio, onder meer in het stadscentrum van Zoetermeer. Ook de eigenaar van het Stadshart Zoetermeer, Unibail-Rodamco, was een felle tegenstander van de plannen voor het outletcentrum.

 

Ook in de Staten van Zuid-Holland waren de partijen verdeeld. Uiteindelijk besloot ook de fractie van de ChristenUnie de bouwplannen af te wijzen en daarmee was een meerderheid in Provinciale Staten tegen. De VVD-fractie in de Staten van Zuid-Holland reageerde met ongeloof: "De verwachting was dat een factory outlet center bij Zoetermeer miljoenen bezoekers per jaar zou trekken en tenminste 700 nieuwe banen zou brengen. Daarnaast werd verwacht dat andere bedrijven zich in hetzelfde gebied zouden vestigen en voor honderden extra banen en leerplekken zouden zorgen. Wij begrijpen dus niet waarop deze factory outlet niet kan doorgaan."

 

Bleizo had in eerste instantie 20.000 m² winkelruimte moeten bieden. De investeerders wilden in 2015 openen, en verwachtten 3,6 miljoen bezoekers per jaar te trekken. Er zijn in Nederland drie factory outlet centers: in Batavia Stad in Lelystad, McArthur Glen in Roermond en Rosada in Roosendaal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

02/10/2017

Eind dit jaar opent Coolblue een nieuwe winkel in Den Haag, in het winkelcentrum New Babylon. Die nieuwe vestiging zal een volledig nieuw concept krijgen dan de huidige acht winkels. New Babylon zelf krijgt ook een heel nieuw jasje.

Den Haag toont het winkelen van de toekomst

28/09/2017

Winkelstad Den Haag zet in op compactere winkelgebieden en nauwere samenwerking met retailers, zowel grote ketens als lokale helden. Shoppers kunnen er kennismaken met de nieuwste technologieën. 

Gemeenten moeten winkelgebieden schrappen of verkleinen

22/09/2017

Volgens een aantal vastgoedexperts is er maar een oplossing voor de oplopende leegstand in middelgrote steden: de winkeloppervlakte verminderen door winkelgebieden te verkleinen of zelfs volledig te schrappen. 

Delhaize trekpleister van nieuw Luxemburgs winkelcentrum

07/09/2017

Vandaag opent winkelcentrum Borders de deuren op een boogscheut van Schengen. De winkelgalerij, met als trekpleister de grootste Delhaize van het Groothertogdom Luxemburg, zal op termijn onderdak bieden aan een twintigtal retailers.

Europese winkelhuurprijzen in de lift

20/07/2017

Uit een rapport van onderzoeksbureau CBRE blijkt dat de huurprijzen op de duurste retaillocaties in Europa blijven stijgen. Daarmee is het de enige regio ter wereld waar er nog een positieve trend waarneembaar is in winkelvastgoed.

Retail Estates zet eerste stap naar Nederland

03/07/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates heeft voor het eerst de stap naar Nederland gezet. Het koopt daar voor 75,6 miljoen euro vijf retailparken in Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Middelburg, Roosendaal en Veenendaal, goed voor 51 winkelpanden.

Back to top