Outletcentrum Bleizo gaat toch niet door

Outletcentrum Bleizo gaat toch niet door

Het outletcentrum Bleizo zal er dan toch niet komen. De Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben zich gisteren met een kleine meerderheid tegen het factory outlet center.

Verzet van winkeliers en CU

De plannen voor Bleizo, dat gebouwd zou worden langs de A12 bij Zoetermeer, werden in november nog goedgekeurd door de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, maar het verzet tegen de plannen was groot. Dat kwam met name van de winkeliers uit de regio, onder meer in het stadscentrum van Zoetermeer. Ook de eigenaar van het Stadshart Zoetermeer, Unibail-Rodamco, was een felle tegenstander van de plannen voor het outletcentrum.

 

Ook in de Staten van Zuid-Holland waren de partijen verdeeld. Uiteindelijk besloot ook de fractie van de ChristenUnie de bouwplannen af te wijzen en daarmee was een meerderheid in Provinciale Staten tegen. De VVD-fractie in de Staten van Zuid-Holland reageerde met ongeloof: "De verwachting was dat een factory outlet center bij Zoetermeer miljoenen bezoekers per jaar zou trekken en tenminste 700 nieuwe banen zou brengen. Daarnaast werd verwacht dat andere bedrijven zich in hetzelfde gebied zouden vestigen en voor honderden extra banen en leerplekken zouden zorgen. Wij begrijpen dus niet waarop deze factory outlet niet kan doorgaan."

 

Bleizo had in eerste instantie 20.000 m² winkelruimte moeten bieden. De investeerders wilden in 2015 openen, en verwachtten 3,6 miljoen bezoekers per jaar te trekken. Er zijn in Nederland drie factory outlet centers: in Batavia Stad in Lelystad, McArthur Glen in Roermond en Rosada in Roosendaal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Leegstand in Nederlandse winkelstraat daalt

11/01/2018

Uit het laatste onderzoek van onderzoeksbureau Locatus blijkt dat de leegstand in de winkelstraten in Nederland ook het voorbije jaar verder is gedaald. Het is al het derde jaar op rij dat er minder panden leegstaan.

Geen nieuwe winkelmeters meer voor Utrecht

28/12/2017

De provincie Utrecht roept de bouw van nieuwe winkels een halt toe. Zowel in bestaande  winkelgebieden als daarbuiten wil de provincie verdere uitbreiding van het aantal winkelmeters tegengaan, klinkt het in de ontwerptekst van een nieuwe retailvisie.

Hudson's Bay verweert zich en voegt goedkopere merken toe

27/12/2017

Hudson's Bay zit in Nederland op koers, verdedigt marketingdirecteur Edo Beukema zich tegen kritiek. Van het gerucht dat de warenhuisketen al zou vertrekken is niks waar, maar de marketing en de aanvangsprijzen worden wel aangepast.

Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland

22/12/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates, heeft opnieuw een grote investering gedaan in Nederland. Het heeft drie nieuwe winkelcentra gekocht, goed voor een waarde van ongeveer 205 miljoen euro.

Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Back to top