Plan voor outletcentrum in centrum Winschoten

Plan voor outletcentrum in centrum Winschoten

De Groningse projectontwikkelaar VastGoud heeft plannen om 40 tot 50 miljoen euro te investeren in een factory outlet center op de plek van het Lucasziekenhuis in Winschoten. Daarmee zou voor het eerst in Europa zo'n koopjescentrum verrijzen in het centrum van een stad.

100 winkels in overbodig ziekenhuis

Door de bouw van een nieuw ziekenhuis in Scheemda wordt de vestiging in het centrum van Winschoten overbodig. De directie van Ommelander Ziekenhuis Groep heeft VastGoud enkele maanden geleden benaderd om na te denken over een nieuwe invulling van het terrein. Het plan voor het outletcentrum is hier het gevolg van, weet het Dagblad van het Noorden. Volgens directeur Harm de Vries van VastGoud is de financiering geen probleem.

 

In het plan wordt het Lucasziekenhuis deels gestript, waardoor de huidige vijf en zes etages van de gebouwen worden teruggebracht tot drie verdiepingen. Daarmee ontstaat een complex van 20.000 m², waar ruimte is voor tachtig tot honderd winkels. Deze moeten jaarlijks een miljoen bezoekers uit de wijde omtrek gaan trekken en banen scheppen voor zo'n zeshonderd mensen.

 

Behalve VastGoud heeft ook vastgoedinvesteerder Revascom zich gemeld voor de bouw van een outletcentrum. Dit bedrijf probeerde eerder een soortgelijk park in Zuidbroek te bouwen, maar kreeg daar geen toestemming.

Tags: