Plan voor outletcentrum in centrum Winschoten | RetailDetail

Plan voor outletcentrum in centrum Winschoten

Plan voor outletcentrum in centrum Winschoten

De Groningse projectontwikkelaar VastGoud heeft plannen om 40 tot 50 miljoen euro te investeren in een factory outlet center op de plek van het Lucasziekenhuis in Winschoten. Daarmee zou voor het eerst in Europa zo'n koopjescentrum verrijzen in het centrum van een stad.

100 winkels in overbodig ziekenhuis

Door de bouw van een nieuw ziekenhuis in Scheemda wordt de vestiging in het centrum van Winschoten overbodig. De directie van Ommelander Ziekenhuis Groep heeft VastGoud enkele maanden geleden benaderd om na te denken over een nieuwe invulling van het terrein. Het plan voor het outletcentrum is hier het gevolg van, weet het Dagblad van het Noorden. Volgens directeur Harm de Vries van VastGoud is de financiering geen probleem.

 

In het plan wordt het Lucasziekenhuis deels gestript, waardoor de huidige vijf en zes etages van de gebouwen worden teruggebracht tot drie verdiepingen. Daarmee ontstaat een complex van 20.000 m², waar ruimte is voor tachtig tot honderd winkels. Deze moeten jaarlijks een miljoen bezoekers uit de wijde omtrek gaan trekken en banen scheppen voor zo'n zeshonderd mensen.

 

Behalve VastGoud heeft ook vastgoedinvesteerder Revascom zich gemeld voor de bouw van een outletcentrum. Dit bedrijf probeerde eerder een soortgelijk park in Zuidbroek te bouwen, maar kreeg daar geen toestemming.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.