Redevco verwerft certificaat duurzaamheid voor 5 C&A-vestigingen

Redevco verwerft certificaat duurzaamheid voor 5 C&A-vestigingen

Vastgoedontwikkelaar Redevco Nederland heeft een duurzaamheidscertificiaat bekomen voor vijf C&A-vestigingen in eigen land. Redevco is een van de eerste vastgoedbedrijven in Nederland die van duurzaamheid zijn stokpaardje maakt.

"BREEAM-NL In-Use"

Redevco heeft voor vijf C&A winkelpanden uit haar retailportefeuille - meer bepaald die van Alkmaar, Almere, Amstelveen, Leiden en Tilburg - een BREEAM-NL In-Use certificaat verworven. BREEAM In-Use is een internationale maatstaf die de duurzaamheid nagaat van bestaande gebouwen die al in gebruik zijn. De methode werd ontwikkeld door het Britse BRE (Building Research Establishment).  

 

Bij (her)ontwikkelingsprojecten werkt Redevco al langer volgens internationale certificeringsmethoden. Nu schakelt de groep een versnelling hoger door ook te starten met het certificeren van zijn bestaande vastgoedportefeuille. "Wij zien het verwerven van deze certificaten als een erkenning voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid", zegt Clemens Brenninkmeijer, Managing Director van Redevco Nederland. "Ze zijn voor ons een stimulans om op deze weg door te gaan. Onder de noemer “meten is weten” zien wij dit als een belangrijke stap om – samen met onze huurders – op zoek te gaan naar de mogelijkheden om onze gebouwen op nog duurzamere wijze te exploiteren." 

Desinvesteringen

Redevco Nederland heeft overigens de Praxis Megastore in Assen verkocht aan KS en Vandenbrink Retail Holland B.V. uit Ermelo. Het bouwcentrum is gevestigd op het Stadsbedrijvenpark van Assen en ligt dichtbij het centrum en het NS-station. Het gebouw met een oppervlakte van circa 9.200 m² is op de lange termijn verhuurd aan Praxis als megastore met tuincentrum. Het buitenterrein telt ruim 13.000 m² en biedt ruimte voor de buitenverkoop, opslag en parkeren. Welk bedrag met de deal gemoeid is, wordt niet meegedeeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Leegstand in Nederlandse winkelstraat daalt

11/01/2018

Uit het laatste onderzoek van onderzoeksbureau Locatus blijkt dat de leegstand in de winkelstraten in Nederland ook het voorbije jaar verder is gedaald. Het is al het derde jaar op rij dat er minder panden leegstaan.

Geen nieuwe winkelmeters meer voor Utrecht

28/12/2017

De provincie Utrecht roept de bouw van nieuwe winkels een halt toe. Zowel in bestaande  winkelgebieden als daarbuiten wil de provincie verdere uitbreiding van het aantal winkelmeters tegengaan, klinkt het in de ontwerptekst van een nieuwe retailvisie.

Hudson's Bay verweert zich en voegt goedkopere merken toe

27/12/2017

Hudson's Bay zit in Nederland op koers, verdedigt marketingdirecteur Edo Beukema zich tegen kritiek. Van het gerucht dat de warenhuisketen al zou vertrekken is niks waar, maar de marketing en de aanvangsprijzen worden wel aangepast.

Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland

22/12/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates, heeft opnieuw een grote investering gedaan in Nederland. Het heeft drie nieuwe winkelcentra gekocht, goed voor een waarde van ongeveer 205 miljoen euro.

Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Back to top