Redevco verwerft certificaat duurzaamheid voor 5 C&A-vestigingen | RetailDetail

Redevco verwerft certificaat duurzaamheid voor 5 C&A-vestigingen

Redevco verwerft certificaat duurzaamheid voor 5 C&A-vestigingen

Vastgoedontwikkelaar Redevco Nederland heeft een duurzaamheidscertificiaat bekomen voor vijf C&A-vestigingen in eigen land. Redevco is een van de eerste vastgoedbedrijven in Nederland die van duurzaamheid zijn stokpaardje maakt.

"BREEAM-NL In-Use"

Redevco heeft voor vijf C&A winkelpanden uit haar retailportefeuille - meer bepaald die van Alkmaar, Almere, Amstelveen, Leiden en Tilburg - een BREEAM-NL In-Use certificaat verworven. BREEAM In-Use is een internationale maatstaf die de duurzaamheid nagaat van bestaande gebouwen die al in gebruik zijn. De methode werd ontwikkeld door het Britse BRE (Building Research Establishment).  

 

Bij (her)ontwikkelingsprojecten werkt Redevco al langer volgens internationale certificeringsmethoden. Nu schakelt de groep een versnelling hoger door ook te starten met het certificeren van zijn bestaande vastgoedportefeuille. "Wij zien het verwerven van deze certificaten als een erkenning voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid", zegt Clemens Brenninkmeijer, Managing Director van Redevco Nederland. "Ze zijn voor ons een stimulans om op deze weg door te gaan. Onder de noemer “meten is weten” zien wij dit als een belangrijke stap om – samen met onze huurders – op zoek te gaan naar de mogelijkheden om onze gebouwen op nog duurzamere wijze te exploiteren." 

Desinvesteringen

Redevco Nederland heeft overigens de Praxis Megastore in Assen verkocht aan KS en Vandenbrink Retail Holland B.V. uit Ermelo. Het bouwcentrum is gevestigd op het Stadsbedrijvenpark van Assen en ligt dichtbij het centrum en het NS-station. Het gebouw met een oppervlakte van circa 9.200 m² is op de lange termijn verhuurd aan Praxis als megastore met tuincentrum. Het buitenterrein telt ruim 13.000 m² en biedt ruimte voor de buitenverkoop, opslag en parkeren. Welk bedrag met de deal gemoeid is, wordt niet meegedeeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen

14/02/2018

De gemeente Amstelveen en Unibail-Rodamco, eigenaar van Stadshart Amstelveen, hebben een akkoord gesloten rond de vernieuwing van het winkelcentrum. Daarvoor wordt ongeveer 200 miljoen euro uitgetrokken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Kruidvat blijft de grootste winkelketen van Nederland

26/01/2018

Kruidvat is de grootste winkelketen van Nederland. Al vijf jaar op rij heeft de drogist het grootste aantal winkels, blijkt uit de nieuwe top 100 van Locatus. Albert Heijn is de grootste qua oppervlakte en overschrijdt het miljoen vierkante winkelmeters.

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

22/01/2018

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Back to top