Redevco verwerft certificaat duurzaamheid voor 5 C&A-vestigingen

Redevco verwerft certificaat duurzaamheid voor 5 C&A-vestigingen

Vastgoedontwikkelaar Redevco Nederland heeft een duurzaamheidscertificiaat bekomen voor vijf C&A-vestigingen in eigen land. Redevco is een van de eerste vastgoedbedrijven in Nederland die van duurzaamheid zijn stokpaardje maakt.

"BREEAM-NL In-Use"

Redevco heeft voor vijf C&A winkelpanden uit haar retailportefeuille - meer bepaald die van Alkmaar, Almere, Amstelveen, Leiden en Tilburg - een BREEAM-NL In-Use certificaat verworven. BREEAM In-Use is een internationale maatstaf die de duurzaamheid nagaat van bestaande gebouwen die al in gebruik zijn. De methode werd ontwikkeld door het Britse BRE (Building Research Establishment).  

 

Bij (her)ontwikkelingsprojecten werkt Redevco al langer volgens internationale certificeringsmethoden. Nu schakelt de groep een versnelling hoger door ook te starten met het certificeren van zijn bestaande vastgoedportefeuille. "Wij zien het verwerven van deze certificaten als een erkenning voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid", zegt Clemens Brenninkmeijer, Managing Director van Redevco Nederland. "Ze zijn voor ons een stimulans om op deze weg door te gaan. Onder de noemer “meten is weten” zien wij dit als een belangrijke stap om – samen met onze huurders – op zoek te gaan naar de mogelijkheden om onze gebouwen op nog duurzamere wijze te exploiteren." 

Desinvesteringen

Redevco Nederland heeft overigens de Praxis Megastore in Assen verkocht aan KS en Vandenbrink Retail Holland B.V. uit Ermelo. Het bouwcentrum is gevestigd op het Stadsbedrijvenpark van Assen en ligt dichtbij het centrum en het NS-station. Het gebouw met een oppervlakte van circa 9.200 m² is op de lange termijn verhuurd aan Praxis als megastore met tuincentrum. Het buitenterrein telt ruim 13.000 m² en biedt ruimte voor de buitenverkoop, opslag en parkeren. Welk bedrag met de deal gemoeid is, wordt niet meegedeeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

02/10/2017

Eind dit jaar opent Coolblue een nieuwe winkel in Den Haag, in het winkelcentrum New Babylon. Die nieuwe vestiging zal een volledig nieuw concept krijgen dan de huidige acht winkels. New Babylon zelf krijgt ook een heel nieuw jasje.

Den Haag toont het winkelen van de toekomst

28/09/2017

Winkelstad Den Haag zet in op compactere winkelgebieden en nauwere samenwerking met retailers, zowel grote ketens als lokale helden. Shoppers kunnen er kennismaken met de nieuwste technologieën. 

Gemeenten moeten winkelgebieden schrappen of verkleinen

22/09/2017

Volgens een aantal vastgoedexperts is er maar een oplossing voor de oplopende leegstand in middelgrote steden: de winkeloppervlakte verminderen door winkelgebieden te verkleinen of zelfs volledig te schrappen. 

Delhaize trekpleister van nieuw Luxemburgs winkelcentrum

07/09/2017

Vandaag opent winkelcentrum Borders de deuren op een boogscheut van Schengen. De winkelgalerij, met als trekpleister de grootste Delhaize van het Groothertogdom Luxemburg, zal op termijn onderdak bieden aan een twintigtal retailers.

Europese winkelhuurprijzen in de lift

20/07/2017

Uit een rapport van onderzoeksbureau CBRE blijkt dat de huurprijzen op de duurste retaillocaties in Europa blijven stijgen. Daarmee is het de enige regio ter wereld waar er nog een positieve trend waarneembaar is in winkelvastgoed.

Retail Estates zet eerste stap naar Nederland

03/07/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates heeft voor het eerst de stap naar Nederland gezet. Het koopt daar voor 75,6 miljoen euro vijf retailparken in Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Middelburg, Roosendaal en Veenendaal, goed voor 51 winkelpanden.

Back to top