Redevco verwerft certificaat duurzaamheid voor 5 C&A-vestigingen | RetailDetail

Redevco verwerft certificaat duurzaamheid voor 5 C&A-vestigingen

Redevco verwerft certificaat duurzaamheid voor 5 C&A-vestigingen

Vastgoedontwikkelaar Redevco Nederland heeft een duurzaamheidscertificiaat bekomen voor vijf C&A-vestigingen in eigen land. Redevco is een van de eerste vastgoedbedrijven in Nederland die van duurzaamheid zijn stokpaardje maakt.

"BREEAM-NL In-Use"

Redevco heeft voor vijf C&A winkelpanden uit haar retailportefeuille - meer bepaald die van Alkmaar, Almere, Amstelveen, Leiden en Tilburg - een BREEAM-NL In-Use certificaat verworven. BREEAM In-Use is een internationale maatstaf die de duurzaamheid nagaat van bestaande gebouwen die al in gebruik zijn. De methode werd ontwikkeld door het Britse BRE (Building Research Establishment).  

 

Bij (her)ontwikkelingsprojecten werkt Redevco al langer volgens internationale certificeringsmethoden. Nu schakelt de groep een versnelling hoger door ook te starten met het certificeren van zijn bestaande vastgoedportefeuille. "Wij zien het verwerven van deze certificaten als een erkenning voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid", zegt Clemens Brenninkmeijer, Managing Director van Redevco Nederland. "Ze zijn voor ons een stimulans om op deze weg door te gaan. Onder de noemer “meten is weten” zien wij dit als een belangrijke stap om – samen met onze huurders – op zoek te gaan naar de mogelijkheden om onze gebouwen op nog duurzamere wijze te exploiteren." 

Desinvesteringen

Redevco Nederland heeft overigens de Praxis Megastore in Assen verkocht aan KS en Vandenbrink Retail Holland B.V. uit Ermelo. Het bouwcentrum is gevestigd op het Stadsbedrijvenpark van Assen en ligt dichtbij het centrum en het NS-station. Het gebouw met een oppervlakte van circa 9.200 m² is op de lange termijn verhuurd aan Praxis als megastore met tuincentrum. Het buitenterrein telt ruim 13.000 m² en biedt ruimte voor de buitenverkoop, opslag en parkeren. Welk bedrag met de deal gemoeid is, wordt niet meegedeeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.