Redevco verwerft certificaat duurzaamheid voor 5 C&A-vestigingen

Redevco verwerft certificaat duurzaamheid voor 5 C&A-vestigingen

Vastgoedontwikkelaar Redevco Nederland heeft een duurzaamheidscertificiaat bekomen voor vijf C&A-vestigingen in eigen land. Redevco is een van de eerste vastgoedbedrijven in Nederland die van duurzaamheid zijn stokpaardje maakt.

"BREEAM-NL In-Use"

Redevco heeft voor vijf C&A winkelpanden uit haar retailportefeuille - meer bepaald die van Alkmaar, Almere, Amstelveen, Leiden en Tilburg - een BREEAM-NL In-Use certificaat verworven. BREEAM In-Use is een internationale maatstaf die de duurzaamheid nagaat van bestaande gebouwen die al in gebruik zijn. De methode werd ontwikkeld door het Britse BRE (Building Research Establishment).  

 

Bij (her)ontwikkelingsprojecten werkt Redevco al langer volgens internationale certificeringsmethoden. Nu schakelt de groep een versnelling hoger door ook te starten met het certificeren van zijn bestaande vastgoedportefeuille. "Wij zien het verwerven van deze certificaten als een erkenning voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid", zegt Clemens Brenninkmeijer, Managing Director van Redevco Nederland. "Ze zijn voor ons een stimulans om op deze weg door te gaan. Onder de noemer “meten is weten” zien wij dit als een belangrijke stap om – samen met onze huurders – op zoek te gaan naar de mogelijkheden om onze gebouwen op nog duurzamere wijze te exploiteren." 

Desinvesteringen

Redevco Nederland heeft overigens de Praxis Megastore in Assen verkocht aan KS en Vandenbrink Retail Holland B.V. uit Ermelo. Het bouwcentrum is gevestigd op het Stadsbedrijvenpark van Assen en ligt dichtbij het centrum en het NS-station. Het gebouw met een oppervlakte van circa 9.200 m² is op de lange termijn verhuurd aan Praxis als megastore met tuincentrum. Het buitenterrein telt ruim 13.000 m² en biedt ruimte voor de buitenverkoop, opslag en parkeren. Welk bedrag met de deal gemoeid is, wordt niet meegedeeld.

Tags: