Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk
RetailEstates/Euronext

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.

 

Dubbele expansie in Nederland

Retail Estates, de in winkelvastgoed gespecialiseerde investeerder uit het Belgische Ternat met een portefeuille van 1,33 miljard euro aan vastgoed, noteerde gisteren 20 jaar op de Brusselse beurs. Bij die gelegenheid mocht CFO Kara De Smet niet alleen de openingsbel luiden (foto), het bedrijf deed zichzelf ook twee extra investeringen in Nederland cadeau.

 

De groep kocht twee winkelpanden in het Nederlandse Cruquius (Haarlemmermeer), op een locatie die aansluit bij het retailpark dat Retail Estates er afgelopen december kocht. De winkels ‑ samen goed voor zo’n 6.000 m² ‑ bieden onderdak aan de doe-het-zelfketens Praxis en Gamma en genereren 610.000 euro aan huurinkomsten.

 

Tegelijk heeft de groep in Nederland nog een retailpark gekocht, waarvan het de naam of locatie vooralsnog niet bekendmaakt. De deal is namelijk gesloten met als “opschortende voorwaarde” dat Retail Estates eerst de financiering rond krijgt. De groep zal voor de 22 winkelpanden en twee horecazaken,  die jaarlijks 3,1 miljoen euro aan huur opbrengen, 47 miljoen euro op tafel leggen. Het park zou aan de rand van één van de vier grootsteden liggen die samen de 'Randstad Holland' vormen, zo valt te horen.

 

Om het financiële plaatje rond te krijgen, overweegt Retail Estates ernstig om zijn retailpark in het Nederlandse Zwolle te verkopen, al dan niet aangevuld met een kapitaalverhoging. Er zou al een koper zijn voor dat winkelpark, dat Retail Estates in 2017 kocht voor 26,6 miljoen euro. De kandidaat-koper onderzoekt momenteel de boeken, waarna mogelijk een bod volgt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste Nederlandse Amazon Prime Day op 16 en 17 juli

03/07/2018

Amazon organiseert zijn jaarlijkse Prime Day, met aanbiedingen voor Prime-leden, voor het eerst in Nederland. Anderhalve dag lang krijgen klanten toegang tot exclusieve kortingen en nieuwe productlanceringen.

Tony's Chocolonely naar het Verenigd Koninkrijk

26/06/2018

Chocolademerk Tony's Chocolonely trekt volgend jaar naar het Verenigd Koninkrijk. Begin 2019 moeten er verschillende smaakvarianten en soorten repen van de slaafvrije chocolade in de Britse winkelrekken liggen.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.