Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk
RetailEstates/Euronext

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.

 

Dubbele expansie in Nederland

Retail Estates, de in winkelvastgoed gespecialiseerde investeerder uit het Belgische Ternat met een portefeuille van 1,33 miljard euro aan vastgoed, noteerde gisteren 20 jaar op de Brusselse beurs. Bij die gelegenheid mocht CFO Kara De Smet niet alleen de openingsbel luiden (foto), het bedrijf deed zichzelf ook twee extra investeringen in Nederland cadeau.

 

De groep kocht twee winkelpanden in het Nederlandse Cruquius (Haarlemmermeer), op een locatie die aansluit bij het retailpark dat Retail Estates er afgelopen december kocht. De winkels ‑ samen goed voor zo’n 6.000 m² ‑ bieden onderdak aan de doe-het-zelfketens Praxis en Gamma en genereren 610.000 euro aan huurinkomsten.

 

Tegelijk heeft de groep in Nederland nog een retailpark gekocht, waarvan het de naam of locatie vooralsnog niet bekendmaakt. De deal is namelijk gesloten met als “opschortende voorwaarde” dat Retail Estates eerst de financiering rond krijgt. De groep zal voor de 22 winkelpanden en twee horecazaken,  die jaarlijks 3,1 miljoen euro aan huur opbrengen, 47 miljoen euro op tafel leggen. Het park zou aan de rand van één van de vier grootsteden liggen die samen de 'Randstad Holland' vormen, zo valt te horen.

 

Om het financiële plaatje rond te krijgen, overweegt Retail Estates ernstig om zijn retailpark in het Nederlandse Zwolle te verkopen, al dan niet aangevuld met een kapitaalverhoging. Er zou al een koper zijn voor dat winkelpark, dat Retail Estates in 2017 kocht voor 26,6 miljoen euro. De kandidaat-koper onderzoekt momenteel de boeken, waarna mogelijk een bod volgt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Aandeelhouders ‘not amused’ met salarisverhoging Unilever-CEO

03/05/2018

Liefst één op de drie Angelsaksische aandeelhouders van Unilever heeft gisteren tegen het voorgestelde remuneratieplan bij Unilever gestemd. Vandaag is het aan de beleggers in het Nederlandse deel van het vooralsnog Brits-Nederlandse bedrijf om over het plan te stemmen.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Albert Heijn test ‘rustig-aan-kassa’

24/04/2018

Albert Heijn heeft een proefproject opgestart met een ‘rustig-aan-kassa’. De supermarktketen geeft daarmee gehoor aan de verzuchtingen van klanten die net niét snel willen winkelen en graag tijd maken voor een praatje aan de kassa.