Rotterdam voorziet binnenstad van iBeacons | RetailDetail

Rotterdam voorziet binnenstad van iBeacons

Rotterdam voorziet binnenstad van iBeacons

Rotterdam heeft een deel van de binnenstad voorzien van de iBeacon-technologie. In en rondom het centraal station kunnen passanten voortaan aanbiedingen ontvangen of geïnformeerd worden over gebeurtenissen via hun smartphone.

Gepersonaliseerde aanbiedingen

Nog nooit eerder werd er op deze schaal met de beacon-technologie gewerkt. Gebruikers die de Rotterdam Central District-app downloaden ontvangen gepersonaliseerde aanbiedingen zodra ze het district binnenkomen.

 

De Rotterdamse bedrijven die bij het project betrokken zijn, waaronder gebouweigenaren CBRE Global Investors, Unilever en winkeliers als lunchroom Lebkov, krijgen allemaal een iBeacon om informatie mee te versturen, schrijft Vastgoedmarkt. Ook installeert de gemeente de apparaten op drukbezochte locaties.

 

Met elkaar pratende apparaten

iBeacon is de merknaam die Apple heeft gegeven aan de technologie waarbij apparaten met elkaar praten door middel van een Bluetooth-signaal. Het bedrijf heeft de techniek al in haar eigen Apple Stores toegepast.

 

Consumenten die de winkel binnenlopen ontvangen daardoor per smartphone een persoonlijk welkomsbericht. Vervolgens wordt de klant door de winkel begeleidt, waarbij relevante aanbiedingen op het scherm verschijnen. Wanneer de consument deze wil kopen, kan dit met een simpele druk op te knop, zonder tussenkomst van een verkoper of kassamedewerker. 

 

In de Londense Regent Street is onlangs ook een vergelijkbaar project gelanceerd. De technologie wordt door de Washington Post omschreven als 'een nieuwe wereld'.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.