Turkse winkelketen Karaca naar Nederland | RetailDetail

Turkse winkelketen Karaca naar Nederland

Turkse winkelketen Karaca naar Nederland

De Turkse winkelketen Karaca opent zijn eerste vestiging buiten de eigen landsgrenzen in Nederland. Later dit jaar volgen nog drie Nederlandse winkels, plus België en Duitsland.

Op de Markt van Eindhoven

De winkel in Eindhoven komt te zitten aan de Markt en is 650 m² groot. Alleen de onderste etage zal worden gebruikt voor winkelactiviteiten, zo stelt Mark van Zwam van verhuurmakelaar RSP Vastgoed in Eindhovens Dagblad. Karaca mikt in Nederland op de aanzienlijke bevolking van Turkse afkomst, maar ook op andere consumentengroepen.

 

In het pand waren eerder winkels van de Blokker-formules Cook & Co en Hoyng gevestigd, maar sinds de verhuizing van Cook & Co naar een andere locatie staat het pand leeg. De Turkse retailonderneming is begonnen met de noodzakelijke verbouwingen om de opening over enkele weken mogelijk te maken.

 

Later dit jaar nog drie winkels

Later het jaar volgen er openingen in Enschede, Rotterdam en Amsterdam, bevestigt Karaca Europe aan RetailDetail. Binnenkort volgen er ook vestigingen in Duitsland en België, als alles volgens plan verloopt.

 

Karaca staat in Turkije bekend als verkoper van keuken- en huishoudelijke artikelen. Naast de meer dan 1000 verkooppunten in het land, rolt het sinds vorig jaar de formule ook in het buitenland uit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.