Turkse winkelketen Karaca naar Nederland

Turkse winkelketen Karaca naar Nederland

De Turkse winkelketen Karaca opent zijn eerste vestiging buiten de eigen landsgrenzen in Nederland. Later dit jaar volgen nog drie Nederlandse winkels, plus België en Duitsland.

Op de Markt van Eindhoven

De winkel in Eindhoven komt te zitten aan de Markt en is 650 m² groot. Alleen de onderste etage zal worden gebruikt voor winkelactiviteiten, zo stelt Mark van Zwam van verhuurmakelaar RSP Vastgoed in Eindhovens Dagblad. Karaca mikt in Nederland op de aanzienlijke bevolking van Turkse afkomst, maar ook op andere consumentengroepen.

 

In het pand waren eerder winkels van de Blokker-formules Cook & Co en Hoyng gevestigd, maar sinds de verhuizing van Cook & Co naar een andere locatie staat het pand leeg. De Turkse retailonderneming is begonnen met de noodzakelijke verbouwingen om de opening over enkele weken mogelijk te maken.

 

Later dit jaar nog drie winkels

Later het jaar volgen er openingen in Enschede, Rotterdam en Amsterdam, bevestigt Karaca Europe aan RetailDetail. Binnenkort volgen er ook vestigingen in Duitsland en België, als alles volgens plan verloopt.

 

Karaca staat in Turkije bekend als verkoper van keuken- en huishoudelijke artikelen. Naast de meer dan 1000 verkooppunten in het land, rolt het sinds vorig jaar de formule ook in het buitenland uit.

Tags: