Vastgoedontwikkelaars beschuldigen Tilburg van ontoelaatbare staatssteun | RetailDetail

Vastgoedontwikkelaars beschuldigen Tilburg van ontoelaatbare staatssteun

Vastgoedontwikkelaars beschuldigen Tilburg van ontoelaatbare staatssteun

Vastgoedontwikkelaars Corio, IEF en Royalton Hill verzetten zich in een brief aan de gemeente Tilburg tegen het akkoord dat de gemeente wil sluiten met een andere ontwikkelaar, VolkerWessels.

"Eén marktpartij bevoordeeld"

Bij dat akkoord krijgt VolkerWessels de mogelijkheid om een voormalig stadskantoor om te vormen tot winkelruimte. In die overeenkomst staat ook dat de gemeente de grond voor maximaal 6,7 miljoen euro terug zal kopen, als de benodigde omgevingsvergunningen niet in orde komen. Als dat het geval is, krijgt VolkerWessels bovendien het eerste recht om een alternatief plan uit te tekenen voor de grond, die ze daarna voor een lagere prijs kunnen terugkopen.

 

Corio, IEF en Royalton Hill zijn niet te spreken over de overeenkomst: zij spreken zelfs van ontoelaatbare staatssteun. "Het college is bereid afspraken te maken die een private investeerder onder normale marktomstandigheden nooit zal maken en waardoor één marktpartij wordt bevoordeeld", schrijven ze in een brief die in handen is van het FD.

 

Ze verwijzen ook naar de leegstand in Tilburg: momenteel loopt die in het centrum van de stad al op tot ongeveer acht procent en het nieuwe project zou nog eens 15.000 m² extra winkelruimte creëren.

 

VolkerWessels stelt alvast dat het zich aan de regels heeft gehouden, terwijl het college dan weer stelt dat de cijfers die in de brief gebruikt worden fel overdreven zijn. Maandag wordt er binnen het college gestemd over het al dan niet aanvaarden van de overeenkomst met VolkerWessels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.