Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen | RetailDetail

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen
Pand Vastned Retail Belgium

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

 

Waardering van 395 miljoen euro

Om de rest van de aandelen over te nemen, heeft Vastned Retail een bedrag van 57,50 euro per aandeel over: dat is 24,5% boven de laatste slotkoers en 9% meer dan de nettowaarde van alle activa in de portefeuille. Dat brengt de totale waardering van Vastned Retail Belgium op 395 miljoen euro, schrijft De Tijd.

 

“De geplande overname biedt de aandeelhouders de mogelijkheid om de substantiële discount ten opzichte van de nettowaarde om te zetten tegen een premie terwijl meteen een oplossing wordt geboden voor de beperkte liquiditeit in het aandeel”, klinkt het bij Vastned Retail.

 

Dat Vastned Retail zijn Belgische tak van de beurs wil halen, heeft te maken met de moeilijke situatie waarin het zich bevindt. Vastned Retail Belgium vindt nog amper goede winkelpanden op toplocaties en zag vorig jaar zijn aandeel met 17% dalen. De mogelijke overname zal geen effect hebben op de werknemers of op de strategie van beide bedrijven. Momenteel heeft Vastned Retail ook enkel een intentie tot overname uitgeschreven, pas later wordt een definitieve beslissing genomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Ellis Gourmet Burger vindt nieuwe eigenaars

08/06/2018

Fastfoodholding Top Brands en investeerdersgroep Gimv zijn de nieuwe eigenaars van Ellis Gourmet Burger. Samen met medeoprichter Thierry Canetta willen ze de Belgische burgerketen verder helpen uitbreiden.

Verkoop Hema afgesprongen

06/06/2018

De overname van Hema door de Belgische investeringsmaatschappij Core Equity zal dan toch niet doorgaan. Onenigheid met de franchisenemers van de retailer over de onlineverkopen ligt aan de basis van de mislukking.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.