Vernieuwd Hoog Catharijne krijgt vier Spaanse modemerken | RetailDetail

Vernieuwd Hoog Catharijne geeft vier Inditex-dochters onderdak

Vernieuwd Hoog Catharijne geeft vier Inditex-dochters onderdak
Foto: Luctor

Het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht krijgt volgend voorjaar de vier Spaanse modemerken Zara Man, Zara Home, Bershka en Stradivarius - allemaal onderdeel van de Inditex-groep - in het entreegebouw aan het Vredenburg.

 

Winkels openen in eerste fase  

De vier formules openen begin 2017, tijdens de eerste fase van het vernieuwde winkelcentrum in de binnenstad van Utrecht. De twee winkels van Zara, modeformule voor jongeren Bershka en damesmodewinkel Stradivarius gaan in totaal ruim 4.000 vierkante meter winkeloppervlak in beslag nemen.

 

De winkels komen in het nieuwe entreegebouw van Hoog Catharijne, waar al enkele jaren een Zara-winkel is. Hoog Catharijne heeft straks 100.000 vierkante meter aan winkelruimte. Het winkelcentrum is met jaarlijks 26 miljoen bezoekers een van de drukste winkellocaties van Nederland.

 

Stradivarius wil naar Nederland

Voor Stradivarius, dat mode voor vrouwen en meisjes biedt, wordt Hoog Catharijne een van de eerste fysieke winkels in Nederland. Het merk, dat hier nu drie jaar uitsluitend online actief is, opende dit voorjaar haar eerste winkel in de Kalverstraat in Amsterdam.


Komend voorjaar wil de keten ook beginnen in het voormalige V&D-pand aan de Grote Marktstraat in Den Haag en in een nieuw pand van 1.100 vierkante meter aan de Demer in Eindhoven. Stradivarius is ongeveer twintig jaar actief met 950 winkels in 60 landen. 

 

Spaanse modemerken zien kansen

Spaanse modemerken zien goede kansen in de Nederlandse markt. Zara, de grootste van de vier Spaanse modemerken van het internationale Inditex, telt in Nederland rond 25 filialen, net als op de Belgische markt.


Bershka, na Zara de grootste formule van Inditex, heeft in Nederland 14 vestigingen, in België heeft het merk 11 winkels. Bershka ontstond in 1998 en richt zich met mode op de jongere doelgroep. De formule heeft inmiddels wereldwijd ruim 975 vestigingen in meer dan 65 landen.  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.