Wehkamp bouwt nieuw distributiecentrum in Zwolle | RetailDetail

Wehkamp bouwt nieuw distributiecentrum in Zwolle

Wehkamp bouwt nieuw distributiecentrum in Zwolle

E-tailer Wehkamp.nl gaat in samenwerking met het Belgische WDP een nieuw distributiecentrum bouwen in Zwolle. In totaal zal het centrum ongeveer 100 miljoen euro gaan kosten en volgens Wehkamp wordt het meteen het grootste geautomatiseerde distributiecentrum ter wereld.

Sneller leveren

Het nieuwe centrum zal een oppervlakte van ongeveer 35.000 m² omvatten en moet het voor Wehkamp gemakkelijker maken om dezelfde dag bestellingen te leveren. Door middel van geautomatiseerde treintjes kan een bestelling binnen de 30 minuten worden klaargezet, twee keer zo snel als in het distributiecentrum in Dedemsvaart, momenteel het grootste van Wehkamp.

 

"Het nieuwe dc in Zwolle vervangt ons huidige centrum in Dedemsvaart", zegt woordvoerder Dirk van den Boogaart tegen Twinkle. "Het bestaande distributiecentrum in Maurik blijft wel open. Alle vaste medewerkers van Dedemsvaart gaan met ons mee naar Zwolle."

 

De hoge prijs straalt volgens de CEO van RFS Holland Holding de ambitie van het bedrijf uit: "We willen onze positie in online winkelen verder versterken. De verwachting is dat de Nederlandse consument over tien jaar de helft van zijn aankopen online doet", zei hij aan Twinkle.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.