Wehkamp bouwt nieuw distributiecentrum in Zwolle

Wehkamp bouwt nieuw distributiecentrum in Zwolle

E-tailer Wehkamp.nl gaat in samenwerking met het Belgische WDP een nieuw distributiecentrum bouwen in Zwolle. In totaal zal het centrum ongeveer 100 miljoen euro gaan kosten en volgens Wehkamp wordt het meteen het grootste geautomatiseerde distributiecentrum ter wereld.

Sneller leveren

Het nieuwe centrum zal een oppervlakte van ongeveer 35.000 m² omvatten en moet het voor Wehkamp gemakkelijker maken om dezelfde dag bestellingen te leveren. Door middel van geautomatiseerde treintjes kan een bestelling binnen de 30 minuten worden klaargezet, twee keer zo snel als in het distributiecentrum in Dedemsvaart, momenteel het grootste van Wehkamp.

 

"Het nieuwe dc in Zwolle vervangt ons huidige centrum in Dedemsvaart", zegt woordvoerder Dirk van den Boogaart tegen Twinkle. "Het bestaande distributiecentrum in Maurik blijft wel open. Alle vaste medewerkers van Dedemsvaart gaan met ons mee naar Zwolle."

 

De hoge prijs straalt volgens de CEO van RFS Holland Holding de ambitie van het bedrijf uit: "We willen onze positie in online winkelen verder versterken. De verwachting is dat de Nederlandse consument over tien jaar de helft van zijn aankopen online doet", zei hij aan Twinkle.

Tags: