Beter Bed sluit twee winkelketens | RetailDetail

Beter Bed sluit twee winkelketens

Beter Bed sluit twee winkelketens

De beursgenoteerde slaapgigant Beter Bed stopt met de ketens Slaapgenoten en Matrassen Concord in de Benelux. Een dertigtal Nederlandse en vijf Belgische winkels moeten de deuren sluiten.

Focus op twee ketens

Door zich te concentreren op de formules Beter Bed en BeddenReus denkt de onderneming de moeilijke marktomstandigheden in Nederland en België beter te kunnen doorstaan. De markt voor woonwinkels is één van de takken van de detailhandel die het hardst is getroffen door de economische crisis. Het bedrijf gaat proberen werknemers over te plaatsen naar andere winkels, maar denkt dat gedwongen ontslagen niet te vermijden zullen zijn.

 

Beter Bed is al jaren druk bezig met het aanpassen van het filiaalbestand: afgelopen jaar werden 119 winkels gesloten (vooral in het noodlijdende Spanje) en 75 nieuwe vestigingen geopend. In totaal exploiteert Beter Bed nu in Europa 1175 winkels.

 

De omzet daalde met 10 procent tot 90,8 miljoen euro in het vierde kwartaal, autonoom was sprake van een omzetdaling van 9 procent. In Nederland lag dat percentage zelfs op 16 procent. Over heel 2013 denkt de onderneming 8,2 miljoen euro te hebben verdiend, 43 procent minder dan in 2012. In de cijfers is een eenmalige last van 7,5 miljoen euro voor de sluiting van de twee ketens en reorganisatiekosten opgenomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.