Beter Bed sluit twee winkelketens | RetailDetail

Beter Bed sluit twee winkelketens

Beter Bed sluit twee winkelketens

De beursgenoteerde slaapgigant Beter Bed stopt met de ketens Slaapgenoten en Matrassen Concord in de Benelux. Een dertigtal Nederlandse en vijf Belgische winkels moeten de deuren sluiten.

Focus op twee ketens

Door zich te concentreren op de formules Beter Bed en BeddenReus denkt de onderneming de moeilijke marktomstandigheden in Nederland en België beter te kunnen doorstaan. De markt voor woonwinkels is één van de takken van de detailhandel die het hardst is getroffen door de economische crisis. Het bedrijf gaat proberen werknemers over te plaatsen naar andere winkels, maar denkt dat gedwongen ontslagen niet te vermijden zullen zijn.

 

Beter Bed is al jaren druk bezig met het aanpassen van het filiaalbestand: afgelopen jaar werden 119 winkels gesloten (vooral in het noodlijdende Spanje) en 75 nieuwe vestigingen geopend. In totaal exploiteert Beter Bed nu in Europa 1175 winkels.

 

De omzet daalde met 10 procent tot 90,8 miljoen euro in het vierde kwartaal, autonoom was sprake van een omzetdaling van 9 procent. In Nederland lag dat percentage zelfs op 16 procent. Over heel 2013 denkt de onderneming 8,2 miljoen euro te hebben verdiend, 43 procent minder dan in 2012. In de cijfers is een eenmalige last van 7,5 miljoen euro voor de sluiting van de twee ketens en reorganisatiekosten opgenomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.