Carpetright stuurt winstalarm uit

Carpetright stuurt winstalarm uit

Het Britse Carpetright heeft voor de tweede keer in korte tijd een winstalarm uitgestuurd. De grootste reden voor de slechte resultaten zouden de Nederlandse winkels zijn, waar de resultaten stevig tegenvallen.

Verliezen op Europese vasteland

Op de thuismarkt in het Verenigd Koninkrijk steeg de like-for-like omzet in het kwartaal tot 25 januari nog met 1,9 procent, maar in de rest van Europa zakte die met 6,3 procent. "Onze handel in de rest van Europa wordt nog steeds gedomineerd door de extreem slechte economische situatie in Nederland. Daardoor verwachten we dat dit onderdeel van het bedrijf dit financieel jaar verlieslatend zal zijn", zegt Lord Harris, executive chairman, aan de Britse krant The Guardian.

 

Hij voegt er aan toe dat de situatie in het Verenigd Koninkrijk ook niet eenvoudig is, maar dat de winst daar in lijn zal liggen met de verwachtingen. In oktober ging Carpetright nog uit van een winst van 13 tot 14,6 miljoen pond (15,76 tot 17,70 miljoen euro), nu heeft het die verwachting teruggeschroefd naar 7 à 8 miljoen pond (8,5-9,7 miljoen euro). Carpetright verwacht dat de 95 Europese vestigingen over het hele boekjaar een verlies van drie miljoen pond (3,64 miljoen euro) zullen moeten toestaan.

Tags: