Carpetright stuurt winstalarm uit | RetailDetail

Carpetright stuurt winstalarm uit

Carpetright stuurt winstalarm uit

Het Britse Carpetright heeft voor de tweede keer in korte tijd een winstalarm uitgestuurd. De grootste reden voor de slechte resultaten zouden de Nederlandse winkels zijn, waar de resultaten stevig tegenvallen.

Verliezen op Europese vasteland

Op de thuismarkt in het Verenigd Koninkrijk steeg de like-for-like omzet in het kwartaal tot 25 januari nog met 1,9 procent, maar in de rest van Europa zakte die met 6,3 procent. "Onze handel in de rest van Europa wordt nog steeds gedomineerd door de extreem slechte economische situatie in Nederland. Daardoor verwachten we dat dit onderdeel van het bedrijf dit financieel jaar verlieslatend zal zijn", zegt Lord Harris, executive chairman, aan de Britse krant The Guardian.

 

Hij voegt er aan toe dat de situatie in het Verenigd Koninkrijk ook niet eenvoudig is, maar dat de winst daar in lijn zal liggen met de verwachtingen. In oktober ging Carpetright nog uit van een winst van 13 tot 14,6 miljoen pond (15,76 tot 17,70 miljoen euro), nu heeft het die verwachting teruggeschroefd naar 7 à 8 miljoen pond (8,5-9,7 miljoen euro). Carpetright verwacht dat de 95 Europese vestigingen over het hele boekjaar een verlies van drie miljoen pond (3,64 miljoen euro) zullen moeten toestaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.