Euretco Wonen vaart nieuwe koers | RetailDetail

Euretco Wonen vaart nieuwe koers

Euretco Wonen vaart nieuwe koers

De meubelgroepen van retailgroep Euretco gaat vanaf september een nieuwe koers varen. Ondernemers zullen daarbij meer vrijheid krijgen om een winkel uit te bouwen die past bij het lokale klantenprofiel.

Menukaart

Zo kunnen ondernemers voortaan meubels selecteren aan de hand van een soort menukaart, waar ze kunnen kiezen uit vier segmenten en twee prijscategorieën: eigentijds, modern, landelijk en stijlvol met als categorieën midden/laag en midden/hoog. "Met deze stijl- en prijsmodules kunnen ondernemers zelf kiezen waarmee ze zich lokaal profileren en onderscheiden. Euretco blijft er marketingactiviteiten bij aanbieden, maar ze hoeven niet meer verplicht te worden afgenomen", zegt Senior Productmanager Renske Vlakveld.

 

In september organiseert Euretco Wonen een bijzondere huismeubelshow, waar de eerste modules van het nieuwe systeem zullen worden voorgesteld. Eind 2014 volgen nog eens drie modules en in het voorjaar van 2015 worden de laatste twee delen voorgesteld.

 

Nieuwe manager meubelen en slapen

Euretco heeft ook bekend gemaakt dat Ellen Oord sinds 1 augustus aan de slag is als manager meubelen en slapen bij Euretco Wonen. Ze komt over van wehkamp.nl, waar ze category manager was.

 

"Ik heb veel zin in deze nieuwe klus," zegt Oord. "Bij wehkamp.nl is alles gericht op online, terwijl ik nu ook met fysieke winkels te maken krijg. Ik ben overtuigd van de kracht van de combinatie off- en online; de twee kunnen elkaar juist versterken."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.