Euretco Wonen vaart nieuwe koers

Euretco Wonen vaart nieuwe koers

De meubelgroepen van retailgroep Euretco gaat vanaf september een nieuwe koers varen. Ondernemers zullen daarbij meer vrijheid krijgen om een winkel uit te bouwen die past bij het lokale klantenprofiel.

Menukaart

Zo kunnen ondernemers voortaan meubels selecteren aan de hand van een soort menukaart, waar ze kunnen kiezen uit vier segmenten en twee prijscategorieën: eigentijds, modern, landelijk en stijlvol met als categorieën midden/laag en midden/hoog. "Met deze stijl- en prijsmodules kunnen ondernemers zelf kiezen waarmee ze zich lokaal profileren en onderscheiden. Euretco blijft er marketingactiviteiten bij aanbieden, maar ze hoeven niet meer verplicht te worden afgenomen", zegt Senior Productmanager Renske Vlakveld.

 

In september organiseert Euretco Wonen een bijzondere huismeubelshow, waar de eerste modules van het nieuwe systeem zullen worden voorgesteld. Eind 2014 volgen nog eens drie modules en in het voorjaar van 2015 worden de laatste twee delen voorgesteld.

 

Nieuwe manager meubelen en slapen

Euretco heeft ook bekend gemaakt dat Ellen Oord sinds 1 augustus aan de slag is als manager meubelen en slapen bij Euretco Wonen. Ze komt over van wehkamp.nl, waar ze category manager was.

 

"Ik heb veel zin in deze nieuwe klus," zegt Oord. "Bij wehkamp.nl is alles gericht op online, terwijl ik nu ook met fysieke winkels te maken krijg. Ik ben overtuigd van de kracht van de combinatie off- en online; de twee kunnen elkaar juist versterken."

Tags: