Ikea doet het licht uit

Ikea doet het licht uit

Op 29 maart is het opnieuw Earth Hour, een wereldwijde actie van het WWF die aandacht vraagt voor klimaatverandering. Ook bij Ikea doen ze alle lichten voor een uurtje uit.

Buitenverlichting uurtje uit

Van 20u30 tot 21u30 zullen alle woonwarenhuizen van Ikea hun buitenverlichting uitschakelen als deel van Earth Hour. Die actie van het Wereld Natuur Fonds wordt jaarlijks gehouden om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Het WWF vraagt wereldwijd om voor een uur zoveel mogelijk lichten te dimmen, als symbolische actie.

 

"Traditiegetrouw steunen wij ook dit jaar de actie van het Wereld Natuur Fonds. Klimaatverandering is een belangrijk onderwerp voor IKEA en we zetten ons actief in om de impact van klimaatverandering te beperken, onder andere door het aanbieden van duurzame oplossingen zoals led-verlichting. Tegen 2016 is zelfs alle verlichting die wij verkopen led", zegt duurzaamheidsmanager Lisen Wirén.

 

Ikea schenkt trouwens nog tot 30 maart 1 euro per verkochte LEDARE led-lamp aan UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Met de opbrengst worden vluchtelingenkampen voorzien van binnen- en buitenverlichting op zonne-energie.

Tags: