Ikea doet het licht uit | RetailDetail

Ikea doet het licht uit

Ikea doet het licht uit

Op 29 maart is het opnieuw Earth Hour, een wereldwijde actie van het WWF die aandacht vraagt voor klimaatverandering. Ook bij Ikea doen ze alle lichten voor een uurtje uit.

Buitenverlichting uurtje uit

Van 20u30 tot 21u30 zullen alle woonwarenhuizen van Ikea hun buitenverlichting uitschakelen als deel van Earth Hour. Die actie van het Wereld Natuur Fonds wordt jaarlijks gehouden om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Het WWF vraagt wereldwijd om voor een uur zoveel mogelijk lichten te dimmen, als symbolische actie.

 

"Traditiegetrouw steunen wij ook dit jaar de actie van het Wereld Natuur Fonds. Klimaatverandering is een belangrijk onderwerp voor IKEA en we zetten ons actief in om de impact van klimaatverandering te beperken, onder andere door het aanbieden van duurzame oplossingen zoals led-verlichting. Tegen 2016 is zelfs alle verlichting die wij verkopen led", zegt duurzaamheidsmanager Lisen Wirén.

 

Ikea schenkt trouwens nog tot 30 maart 1 euro per verkochte LEDARE led-lamp aan UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Met de opbrengst worden vluchtelingenkampen voorzien van binnen- en buitenverlichting op zonne-energie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.