Ikea doet het licht uit | RetailDetail

Ikea doet het licht uit

Ikea doet het licht uit

Op 29 maart is het opnieuw Earth Hour, een wereldwijde actie van het WWF die aandacht vraagt voor klimaatverandering. Ook bij Ikea doen ze alle lichten voor een uurtje uit.

Buitenverlichting uurtje uit

Van 20u30 tot 21u30 zullen alle woonwarenhuizen van Ikea hun buitenverlichting uitschakelen als deel van Earth Hour. Die actie van het Wereld Natuur Fonds wordt jaarlijks gehouden om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Het WWF vraagt wereldwijd om voor een uur zoveel mogelijk lichten te dimmen, als symbolische actie.

 

"Traditiegetrouw steunen wij ook dit jaar de actie van het Wereld Natuur Fonds. Klimaatverandering is een belangrijk onderwerp voor IKEA en we zetten ons actief in om de impact van klimaatverandering te beperken, onder andere door het aanbieden van duurzame oplossingen zoals led-verlichting. Tegen 2016 is zelfs alle verlichting die wij verkopen led", zegt duurzaamheidsmanager Lisen Wirén.

 

Ikea schenkt trouwens nog tot 30 maart 1 euro per verkochte LEDARE led-lamp aan UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Met de opbrengst worden vluchtelingenkampen voorzien van binnen- en buitenverlichting op zonne-energie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.