Ikea Zwolle krijgt pak primeurs | RetailDetail

Ikea Zwolle krijgt pak primeurs

Ikea Zwolle krijgt pak primeurs

De nieuwe Ikea in Zwolle, die zijn deuren zal openen op 18 februari, zal gebruikt worden om enkele nieuwe concepten uit te testen. Zo is de winkel kleiner dan de meeste vestigingen en is de inrichting anders aangepakt.

Kleiner en kortere routes

In de winkel zullen ongeveer 7.500 van 10.000 producten van Ikea verkocht worden. Zo wil Ikea inspelen op de wens van de klant om sneller door de winkel heen te gaan. Er komen ook kortere routes voor klanten die op zoek zijn naar specifieke producten en niet heel de winkel door willen, aldus manager Sandra Schoutoen bij RetailNews.

 

De marktplaats waar het assortiment woninginrichting zich bevindt, zal in Zwolle verdeeld worden over twee verdiepingen. Normaal is die te vinden in een speciale ruimte onder de showroom.

 

In het restaurant zullen klanten ook meer zichzelf kunnen bedienen. Zo zullen ze tijdens minder drukke periodes hun eigen maaltijd kunnen opscheppen. Er wordt ook meer aandacht geschonken aan kinderen en het wordt zelfs mogelijk om kinderfeestjes te organiseren.

 

De vestiging in Zwolle zal ook de meest duurzame zijn. Zo wordt het volledige dak bedekt met zonnepanelen en komen er negen windmolens bij de winkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.