Ikea Zwolle krijgt pak primeurs

Ikea Zwolle krijgt pak primeurs

De nieuwe Ikea in Zwolle, die zijn deuren zal openen op 18 februari, zal gebruikt worden om enkele nieuwe concepten uit te testen. Zo is de winkel kleiner dan de meeste vestigingen en is de inrichting anders aangepakt.

Kleiner en kortere routes

In de winkel zullen ongeveer 7.500 van 10.000 producten van Ikea verkocht worden. Zo wil Ikea inspelen op de wens van de klant om sneller door de winkel heen te gaan. Er komen ook kortere routes voor klanten die op zoek zijn naar specifieke producten en niet heel de winkel door willen, aldus manager Sandra Schoutoen bij RetailNews.

 

De marktplaats waar het assortiment woninginrichting zich bevindt, zal in Zwolle verdeeld worden over twee verdiepingen. Normaal is die te vinden in een speciale ruimte onder de showroom.

 

In het restaurant zullen klanten ook meer zichzelf kunnen bedienen. Zo zullen ze tijdens minder drukke periodes hun eigen maaltijd kunnen opscheppen. Er wordt ook meer aandacht geschonken aan kinderen en het wordt zelfs mogelijk om kinderfeestjes te organiseren.

 

De vestiging in Zwolle zal ook de meest duurzame zijn. Zo wordt het volledige dak bedekt met zonnepanelen en komen er negen windmolens bij de winkel.

Tags: