Ikea Zwolle krijgt pak primeurs | RetailDetail

Ikea Zwolle krijgt pak primeurs

Ikea Zwolle krijgt pak primeurs

De nieuwe Ikea in Zwolle, die zijn deuren zal openen op 18 februari, zal gebruikt worden om enkele nieuwe concepten uit te testen. Zo is de winkel kleiner dan de meeste vestigingen en is de inrichting anders aangepakt.

Kleiner en kortere routes

In de winkel zullen ongeveer 7.500 van 10.000 producten van Ikea verkocht worden. Zo wil Ikea inspelen op de wens van de klant om sneller door de winkel heen te gaan. Er komen ook kortere routes voor klanten die op zoek zijn naar specifieke producten en niet heel de winkel door willen, aldus manager Sandra Schoutoen bij RetailNews.

 

De marktplaats waar het assortiment woninginrichting zich bevindt, zal in Zwolle verdeeld worden over twee verdiepingen. Normaal is die te vinden in een speciale ruimte onder de showroom.

 

In het restaurant zullen klanten ook meer zichzelf kunnen bedienen. Zo zullen ze tijdens minder drukke periodes hun eigen maaltijd kunnen opscheppen. Er wordt ook meer aandacht geschonken aan kinderen en het wordt zelfs mogelijk om kinderfeestjes te organiseren.

 

De vestiging in Zwolle zal ook de meest duurzame zijn. Zo wordt het volledige dak bedekt met zonnepanelen en komen er negen windmolens bij de winkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.