Kwantum zet steviger in op e-commerce | RetailDetail

Kwantum zet steviger in op e-commerce

Kwantum zet steviger in op e-commerce

Woondiscounter Kwantum wil de komende jaren online fors gaan groeien. Ook moet marketing via internet een veel belangrijkere rol gaan spelen binnen de onderneming.

'Woonbranche loopt achter online'

Ronald van Dam, sinds deze week hoofdverantwoordelijke voor de marketingactiviteiten voor Kwantum in Nederland en België, denkt dat de woonbranche een van de laatste sectoren is die nog de grote omslag naar online moet maken.

 

"Het is mijn taak om de formulestrategie door te vertalen naar online. Voorheen was de folder voldoende om mensen naar de winkel te krijgen, maar dat proces is in de afgelopen jaren heel snel gewijzigd. Door internet is men anders gaan winkelen", verklaarde Van Dam aan Emerce.

 

Kwantum boekte in de eerste helft van 2013 een online omzet van 1,6 miljoen euro. De woondiscounter maakt deel uit van het internationale retailconcern Macintosh Retail Group.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.