Kwantum zet steviger in op e-commerce | RetailDetail

Kwantum zet steviger in op e-commerce

Kwantum zet steviger in op e-commerce

Woondiscounter Kwantum wil de komende jaren online fors gaan groeien. Ook moet marketing via internet een veel belangrijkere rol gaan spelen binnen de onderneming.

'Woonbranche loopt achter online'

Ronald van Dam, sinds deze week hoofdverantwoordelijke voor de marketingactiviteiten voor Kwantum in Nederland en België, denkt dat de woonbranche een van de laatste sectoren is die nog de grote omslag naar online moet maken.

 

"Het is mijn taak om de formulestrategie door te vertalen naar online. Voorheen was de folder voldoende om mensen naar de winkel te krijgen, maar dat proces is in de afgelopen jaren heel snel gewijzigd. Door internet is men anders gaan winkelen", verklaarde Van Dam aan Emerce.

 

Kwantum boekte in de eerste helft van 2013 een online omzet van 1,6 miljoen euro. De woondiscounter maakt deel uit van het internationale retailconcern Macintosh Retail Group.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.