Nieuw distributiecentrum Ikea op komst | RetailDetail

Nieuw distributiecentrum Ikea op komst

Nieuw distributiecentrum Ikea op komst

Ikea gaat dit jaar in Oosterhout beginnen aan de bouw van een nieuw distributiecentrum. Dat gaat het specifiek inzetten om bestellingen van de Nederlandse webshop te verdelen.

Levertijden terugdringen

Het is directeur Kristina Johansson van IKEA Nederland die aan Het Financieele Dagblad het nieuws vertelde. Momenteel worden bestellingen van de Nederlandse webshop nog verdeeld vanuit een distributiecentrum in Dortmund. "Met het nieuwe centrum hopen we de lange levertijden van acht tot negen dagen terug te brengen naar vier of vijf dagen", zegt Johansson.

 

Het online filiaal in Nederland werd in de zomer van vorig jaar gelanceerd en doet het volgens Johansson naar behoren. "De website heeft alles in zich om in de toekomst uit te groeien tot een plek waar zeker zoveel omzet wordt gegenereerd als een gemiddeld filiaal."

 

Ook nieuwe filialen op komst

Ikea heeft in Oosterhout al een distributiecentrum, vanwaar de stenen filialen bevoorraad worden. Daar komt nu dus een tweede gebouw bij. Ikea zal dit jaar ook beginnen met de bouw van een nieuwe vestiging in Zwolle, dat moet openen in 2015. Volgend jaar wil het dan weer beginnen met de bouw van een filiaal in Leiderdorp.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.