Nieuw distributiecentrum Ikea op komst | RetailDetail

Nieuw distributiecentrum Ikea op komst

Nieuw distributiecentrum Ikea op komst

Ikea gaat dit jaar in Oosterhout beginnen aan de bouw van een nieuw distributiecentrum. Dat gaat het specifiek inzetten om bestellingen van de Nederlandse webshop te verdelen.

Levertijden terugdringen

Het is directeur Kristina Johansson van IKEA Nederland die aan Het Financieele Dagblad het nieuws vertelde. Momenteel worden bestellingen van de Nederlandse webshop nog verdeeld vanuit een distributiecentrum in Dortmund. "Met het nieuwe centrum hopen we de lange levertijden van acht tot negen dagen terug te brengen naar vier of vijf dagen", zegt Johansson.

 

Het online filiaal in Nederland werd in de zomer van vorig jaar gelanceerd en doet het volgens Johansson naar behoren. "De website heeft alles in zich om in de toekomst uit te groeien tot een plek waar zeker zoveel omzet wordt gegenereerd als een gemiddeld filiaal."

 

Ook nieuwe filialen op komst

Ikea heeft in Oosterhout al een distributiecentrum, vanwaar de stenen filialen bevoorraad worden. Daar komt nu dus een tweede gebouw bij. Ikea zal dit jaar ook beginnen met de bouw van een nieuwe vestiging in Zwolle, dat moet openen in 2015. Volgend jaar wil het dan weer beginnen met de bouw van een filiaal in Leiderdorp.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.