Nieuw distributiecentrum Ikea op komst

Nieuw distributiecentrum Ikea op komst

Ikea gaat dit jaar in Oosterhout beginnen aan de bouw van een nieuw distributiecentrum. Dat gaat het specifiek inzetten om bestellingen van de Nederlandse webshop te verdelen.

Levertijden terugdringen

Het is directeur Kristina Johansson van IKEA Nederland die aan Het Financieele Dagblad het nieuws vertelde. Momenteel worden bestellingen van de Nederlandse webshop nog verdeeld vanuit een distributiecentrum in Dortmund. "Met het nieuwe centrum hopen we de lange levertijden van acht tot negen dagen terug te brengen naar vier of vijf dagen", zegt Johansson.

 

Het online filiaal in Nederland werd in de zomer van vorig jaar gelanceerd en doet het volgens Johansson naar behoren. "De website heeft alles in zich om in de toekomst uit te groeien tot een plek waar zeker zoveel omzet wordt gegenereerd als een gemiddeld filiaal."

 

Ook nieuwe filialen op komst

Ikea heeft in Oosterhout al een distributiecentrum, vanwaar de stenen filialen bevoorraad worden. Daar komt nu dus een tweede gebouw bij. Ikea zal dit jaar ook beginnen met de bouw van een nieuwe vestiging in Zwolle, dat moet openen in 2015. Volgend jaar wil het dan weer beginnen met de bouw van een filiaal in Leiderdorp.

Tags: