Nieuw Hoog Catharijne verwelkomt nu ook Nike | RetailDetail

Nieuw Hoog Catharijne verwelkomt nu ook Nike

Nieuw Hoog Catharijne verwelkomt nu ook Nike

In het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne, dat dit voorjaar de deuren moet heropenen, gaat nu ook Nike een winkel openen. Ook heel wat andere nationale en internationale retailmerken krijgen er een plaatsje.

Internationale retailmerken

Het Amerikaanse sportmerk opent er een winkel van liefst 1100 m². Ook warenhuis Hudson’s Bay, Yves Rocher, Primark, Bershka, Zara en Stradivarius zijn straks aanwezig in Hoog Catharijne. De laatste drie, allen winkels van het Spaanse Inditex, krijgen in totaal ruim 4000 m² winkeloppervlak in het Entreegebouw, dat een directe verbinding heeft met het centrum van Utrecht.

 

Het nieuwe Hoog Catharijne heeft ook Nederlandse namen in huis, met onder andere Rituals, Steps, Sissy Boy, WE, Sacha, Manfield, Claudia Sträter, Men At Work en Jeans Centre. In het horeca- en foodsegment starten er een Vapiano-restaurant,  een Five Guys (een Amerikaanse fastfoodformule met burgers, hot dogs en sandwiches) en een McDonald's.

 

Nieuw Hoog Catharijne biedt na de herontwikkeling onderdak aan 180 winkels met zo’n 100.000 m² winkelruimte. Jaarlijks komen er 26 miljoen bezoekers. Het grootste winkelcentrum van Nederland is in handen van vastgoedorganisatie Klepierre Management Nederland, voorheen Corio Nederland. Het Franse Klépierre, een Europese vastgoedonderneming op het gebied van winkelcentra, is in zestien landen actief met 178 winkelcentra, die samen 1,2 miljard bezoekers per jaar trekken.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.