Papierwinkels in alle Nederlandse Ikea's

Papierwinkels in alle Nederlandse Ikea's

Elke Nederlandse Ikea-winkel krijgt een eigen Papershop voor papierwaren. Daarnaast kondigde de keten aan een eerste winkel in een stadscentrum te openen, in het Duitse Hamburg.

Papershop in Nederland

In Nederland wordt elke vestiging voorzien van een Papershop, waar klanten notitieboekjes, cadeaupapier en andere papierwaren terugvinden kunnen. Sinds vorig jaar hebben de vestigingen van Delft, Barendrecht en Amersfoort al een Papershop, vanaf 1 augustus moeten alle andere vestigingen er ook één hebben. Enkel de vestigingen in Duiven (1 september) en Breda (1 januari 2015) moeten langer wachten.

 

Openbaar vervoer in Duitsland

Onze oosterburen kregen dan weer de primeur van de eerste stadswinkel van Ikea: die komt in de verkeersvrije winkelzone van Hamburg en zal een oppervlakte hebben van 18.000 m², verdeeld over vier verdiepingen. Ikea investeert 80 miljoen euro in de bouw van de derde vestiging van Ikea in havenstad.

 

Momenteel bevinden vrijwel alle winkels van Ikea zich op een bedrijventerrein of aan de stadsrand. Met dit nieuw concept hoopt Ikea klanten met het openbaar vervoer naar de winkel te lokken. Het verwacht dat ongeveer de helft met het openbaar vervoer zal komen.

 

"Hier [...] vonden we de ideale omstandigheden voor onze eerste Citystore. We hebben een perfect aanbod van openbaar vervoer vlak voor de deur en met een op maat gemaakte levering kunnen we veel bezoekers overtuigen om zonder auto langs te komen", zegt Christian Mollerus, de winkelmanager van de nieuwe Citystore.

Tags: