Studenten nemen beddenafdeling Ikea over | RetailDetail

Studenten nemen beddenafdeling Ikea over

Studenten nemen beddenafdeling Ikea over

Een groep Amsterdamse studenten probeert vannacht in de vestiging van woongigant Ikea in Duivendrecht te overnachten. Ze protesteren daarmee tegen het gebrek aan studentenwoningen in Amsterdam.

Slapen bij Ikea uit protest

Dat meldt Het Parool. De actie is een initiatief van de Jonge Democraten, de jeugdbeweging van D66. Volgens de organisatoren van het slaapfeestje kunnen studenten bijna alleen nog in de Ikea terecht voor een slaapplek, aangezien het praktisch onmogelijk is om een woning te vinden in Amsterdam. De studenten verzamelen zich vanavond om 19.30 uur voor de Ikea en zullen gezamenlijk naar binnen gaan.

 

De studenten zullen zich daarna in het woonwarenhuis van de Zweedse keten installeren, waarbij een deel van de betrokkenen gaat proberen om er ook daadwerkelijk te overnachten. De stunt trekt intussen al de aandacht van de landelijke media in Nederland. Het is nog niet duidelijk hoe Ikea reageert op het plan. In principe worden alle vestigingen van de onderneming rond sluitingstijd leeggeveegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.