Studenten nemen beddenafdeling Ikea over | RetailDetail

Studenten nemen beddenafdeling Ikea over

Studenten nemen beddenafdeling Ikea over

Een groep Amsterdamse studenten probeert vannacht in de vestiging van woongigant Ikea in Duivendrecht te overnachten. Ze protesteren daarmee tegen het gebrek aan studentenwoningen in Amsterdam.

Slapen bij Ikea uit protest

Dat meldt Het Parool. De actie is een initiatief van de Jonge Democraten, de jeugdbeweging van D66. Volgens de organisatoren van het slaapfeestje kunnen studenten bijna alleen nog in de Ikea terecht voor een slaapplek, aangezien het praktisch onmogelijk is om een woning te vinden in Amsterdam. De studenten verzamelen zich vanavond om 19.30 uur voor de Ikea en zullen gezamenlijk naar binnen gaan.

 

De studenten zullen zich daarna in het woonwarenhuis van de Zweedse keten installeren, waarbij een deel van de betrokkenen gaat proberen om er ook daadwerkelijk te overnachten. De stunt trekt intussen al de aandacht van de landelijke media in Nederland. Het is nog niet duidelijk hoe Ikea reageert op het plan. In principe worden alle vestigingen van de onderneming rond sluitingstijd leeggeveegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.