Winkels helpen Auping weer aan groei | RetailDetail

Winkels helpen Auping weer aan groei

Winkels helpen Auping weer aan groei

Dankzij de opening van een tiental winkels in de Benelux en Duitsland heeft beddenfabrikant Auping het afgelopen jaar een mooie omzetgroei gekend. Een verdere vernieuwing van het bedrijf moet de onderneming klaarmaken voor de toekomst.

Van verlies naar 2,5 miljoen winst

De omzet van Auping kwam in 2013 uit op 65 miljoen euro, terwijl de onderneming ook de rode cijfers wist om te buigen tot een winst van 2,5 miljoen, weet Het Financieele Dagblad. Auping is eigendom van de oprichtersfamilie van dezelfde naam, terwijl investeerder NPM Capital 21 procent van de aandelen heeft.

 

Komende jaren investeert Auping nog 20 miljoen euro in het verplaatsen van enkele fabrieken, tien miljoen in aanpassingen aan het productieapparaat en enkele miljoenen in meer eigen Auping Plaza-winkels in Duitsland. De maatregelen moeten ertoe leiden dat Auping op eigen kracht blijft groeien in een onzekere markt.

 

"We zijn als bedrijf te weinig gegroeid. De omzet lag in 2003 op een hoger niveau dan in 2012, toen we ruim 62 miljoen omzetten. Dat is niet goed", aldus directievoorzitter Aart Roos, die sinds twee jaar bij Auping werkt en een verleden heeft bij De Mandemakers Groep.

 

Nieuwe fabriek

In september moet de verbouwing van de 21.000 m² grote fabriek in Deventer zijn afgerond, die het rendement moet doen groeien en de levertijden drastisch moet terugbrengen. Auping produceert dan alleen nog maar op bestelling, waardoor magazijnruimte overbodig is.

 

Wij zullen laten zien dat de maakindustrie in Nederland kan blijven. Maar dan moet het productietempo omhoog, moeten we efficiënt en flexibel gaan werken en moeten we als bedrijf innoveren. We zullen steeds met nieuwe modellen en diensten moeten komen", aldus nog Roos.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.