Winstwaarschuwing voor Beter Bed | RetailDetail

Winstwaarschuwing voor Beter Bed

Winstwaarschuwing voor Beter Bed

Beter Bed heeft een winstwaarschuwing voor het derde kwartaal gelanceerd, na lagere winsten in Duitsland die zorgden voor een tegenvallend resultaat in september. Daardoor zou het bedrijfsresultaat nog eens tien procent lager zijn dan al eerder verwacht.

Veertig procent lager

Eerder had het bedrijf al gemeld dat het resultaat voor het derde kwartaal van 2013 twintig tot dertig procent lager zou liggen dan in dezelfde periode van 2012. Nu zou dat verschil zelfs veertig procent zijn. "Onze verwachting was een bedrijfsresultaat van rond de 4,7 miljoen euro voor het derde kwartaal. Dat wordt 3,7 miljoen euro", stelde financieel topman Bart Koops aan De Telegraaf. In 2012 kwam Beter Bed in het derde kwartaal uit op 6,3 miljoen euro.

 

Beter Bed zou wel nog steeds nettowinst maken: "We halen gewoon een nettowinst, de kosten zijn onder controle", zei Koops ook nog.

 

Probleem in Duitsland

Het probleem situeert zich vooral in Duitsland, waar volgens Koops de koopbereidheid wel aanwezig is, maar waar toch minder wordt verkocht in de segmenten meubels, matrassen en bedden, sieraden en boeken. Een exacte oorzaak hebben ze evenwel nog niet gevonden.

 

"We gaan kijken wat we aan de marketingkant kunnen doen. Daar gaan we zwaarder op inzetten. Je moet klanten in beweging krijgen. We kunnen de marketingtool en het prijswapen inzetten. Dat hoeft overigens niet ten koste te gaan van de marges", gaat Koops verder bij De Telegraaf. Ondertussen groeit het marktaandeel in Duitsland wel volgens Koops.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.