Winstwaarschuwing voor Beter Bed | RetailDetail

Winstwaarschuwing voor Beter Bed

Winstwaarschuwing voor Beter Bed

Beter Bed heeft een winstwaarschuwing voor het derde kwartaal gelanceerd, na lagere winsten in Duitsland die zorgden voor een tegenvallend resultaat in september. Daardoor zou het bedrijfsresultaat nog eens tien procent lager zijn dan al eerder verwacht.

Veertig procent lager

Eerder had het bedrijf al gemeld dat het resultaat voor het derde kwartaal van 2013 twintig tot dertig procent lager zou liggen dan in dezelfde periode van 2012. Nu zou dat verschil zelfs veertig procent zijn. "Onze verwachting was een bedrijfsresultaat van rond de 4,7 miljoen euro voor het derde kwartaal. Dat wordt 3,7 miljoen euro", stelde financieel topman Bart Koops aan De Telegraaf. In 2012 kwam Beter Bed in het derde kwartaal uit op 6,3 miljoen euro.

 

Beter Bed zou wel nog steeds nettowinst maken: "We halen gewoon een nettowinst, de kosten zijn onder controle", zei Koops ook nog.

 

Probleem in Duitsland

Het probleem situeert zich vooral in Duitsland, waar volgens Koops de koopbereidheid wel aanwezig is, maar waar toch minder wordt verkocht in de segmenten meubels, matrassen en bedden, sieraden en boeken. Een exacte oorzaak hebben ze evenwel nog niet gevonden.

 

"We gaan kijken wat we aan de marketingkant kunnen doen. Daar gaan we zwaarder op inzetten. Je moet klanten in beweging krijgen. We kunnen de marketingtool en het prijswapen inzetten. Dat hoeft overigens niet ten koste te gaan van de marges", gaat Koops verder bij De Telegraaf. Ondertussen groeit het marktaandeel in Duitsland wel volgens Koops.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.