Belgische site Wehkamp in alle stilte gesloten | RetailDetail

Belgische site Wehkamp in alle stilte gesloten

Belgische site Wehkamp in alle stilte gesloten

Online warenhuis Wehkamp heeft in alle stilte zijn Belgische webshop gesloten. Wehkamp opende in 2014 Wehkamp.be, maar op de website staat momenteel te lezen dat de online shop "tijdelijk gesloten is".

Tijdelijke sluiting?

Wehkamp.be zou al sinds midden november niet meer bereikbaar zijn, maar dat is tot nu toe onder de radar gebleven. Ook Wehkamp heeft geen mededeling gedaan over de sluiting. Op de website staat een melding te lezen dat de Belgische webshop tijdelijk gesloten is, maar in de toekomst zal terugkeren met een verbeterde website en een ruimer assortiment. De klantendienst is ook nog steeds bereikbaar en retourzendingen kunnen ook nog gedaan worden.

 

Vreemd genoeg worden Belgische bezoekers op Wehkamp.nl nog steeds doorgestuurd naar de Belgische website, waar ze als het ware voor een gesloten deur komen te staan. Op de Nederlandse website is het voor Belgische klanten ook niet mogelijk om een Belgisch adres in te voeren als leveringsadres.

 

Nochtans gingen er in oktober van vorig jaar geruchten dat Wehkamp plannen had om in België een nieuw logistiek centrum te openen. “We breiden in de toekomst mogelijk uit in het buitenland. België zou dan voor de hand liggen. Maar in Nederland hebben we nog genoeg klanten te winnen”, klonk het toen. Op het sluiten van de Belgische webshop wilde Wehkamp echter niet reageren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.