Belgische site Wehkamp in alle stilte gesloten | RetailDetail

Belgische site Wehkamp in alle stilte gesloten

Belgische site Wehkamp in alle stilte gesloten

Online warenhuis Wehkamp heeft in alle stilte zijn Belgische webshop gesloten. Wehkamp opende in 2014 Wehkamp.be, maar op de website staat momenteel te lezen dat de online shop "tijdelijk gesloten is".

Tijdelijke sluiting?

Wehkamp.be zou al sinds midden november niet meer bereikbaar zijn, maar dat is tot nu toe onder de radar gebleven. Ook Wehkamp heeft geen mededeling gedaan over de sluiting. Op de website staat een melding te lezen dat de Belgische webshop tijdelijk gesloten is, maar in de toekomst zal terugkeren met een verbeterde website en een ruimer assortiment. De klantendienst is ook nog steeds bereikbaar en retourzendingen kunnen ook nog gedaan worden.

 

Vreemd genoeg worden Belgische bezoekers op Wehkamp.nl nog steeds doorgestuurd naar de Belgische website, waar ze als het ware voor een gesloten deur komen te staan. Op de Nederlandse website is het voor Belgische klanten ook niet mogelijk om een Belgisch adres in te voeren als leveringsadres.

 

Nochtans gingen er in oktober van vorig jaar geruchten dat Wehkamp plannen had om in België een nieuw logistiek centrum te openen. “We breiden in de toekomst mogelijk uit in het buitenland. België zou dan voor de hand liggen. Maar in Nederland hebben we nog genoeg klanten te winnen”, klonk het toen. Op het sluiten van de Belgische webshop wilde Wehkamp echter niet reageren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.