Bouwmaat stapt in online verkoop

Bouwmaat stapt in online verkoop

Bouwmaterialenketen Bouwmaat heeft een eigen besloten webwinkel geopend. Professionals uit de bouwindustrie kunnen hier online bestellen uit een assortiment van negenduizend artikelen.

Volledige uitbesteding aan TopPak

Als groothandel bedient Bouwmaat alleen professionals: alleen geregistreerde en geverifieerde klanten kunnen dus inkopen doen in de webwinkel. De keten beschikt over een nationaal netwerk van 46 fysieke vestigingen en beschouwt de webwinkel als het 47e filiaal. Voor de opening van de webwinkel wordt samengewerkt met TopPak, een dochteronderneming van PostNL, dat de orders in de webwinkel in de praktijk gaat afwikkelen.

 

Bouwmaat heeft ervoor gekozen de volledige webwinkel uit te besteden. "Er liggen 9.000 verschillende artikelen op voorraad in het 14.500 m² grote distributiecentrum in Houten. Na ontvangst van de bestelling voert TopPak de orderpicking uit, verpakt de bestellingen, voegt de facturen en andere documentatie toe en verzendt het pakketje naar de klant. Als aanvullende dienst beheert TopPak ook de retouren van bestellingen", meldt TopPak in een toelichting.

Tags: