Bouwmaat stapt in online verkoop | RetailDetail

Bouwmaat stapt in online verkoop

Bouwmaat stapt in online verkoop

Bouwmaterialenketen Bouwmaat heeft een eigen besloten webwinkel geopend. Professionals uit de bouwindustrie kunnen hier online bestellen uit een assortiment van negenduizend artikelen.

Volledige uitbesteding aan TopPak

Als groothandel bedient Bouwmaat alleen professionals: alleen geregistreerde en geverifieerde klanten kunnen dus inkopen doen in de webwinkel. De keten beschikt over een nationaal netwerk van 46 fysieke vestigingen en beschouwt de webwinkel als het 47e filiaal. Voor de opening van de webwinkel wordt samengewerkt met TopPak, een dochteronderneming van PostNL, dat de orders in de webwinkel in de praktijk gaat afwikkelen.

 

Bouwmaat heeft ervoor gekozen de volledige webwinkel uit te besteden. "Er liggen 9.000 verschillende artikelen op voorraad in het 14.500 m² grote distributiecentrum in Houten. Na ontvangst van de bestelling voert TopPak de orderpicking uit, verpakt de bestellingen, voegt de facturen en andere documentatie toe en verzendt het pakketje naar de klant. Als aanvullende dienst beheert TopPak ook de retouren van bestellingen", meldt TopPak in een toelichting.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.