Bouwmaat stapt in online verkoop

Bouwmaat stapt in online verkoop

Bouwmaterialenketen Bouwmaat heeft een eigen besloten webwinkel geopend. Professionals uit de bouwindustrie kunnen hier online bestellen uit een assortiment van negenduizend artikelen.

Volledige uitbesteding aan TopPak

Als groothandel bedient Bouwmaat alleen professionals: alleen geregistreerde en geverifieerde klanten kunnen dus inkopen doen in de webwinkel. De keten beschikt over een nationaal netwerk van 46 fysieke vestigingen en beschouwt de webwinkel als het 47e filiaal. Voor de opening van de webwinkel wordt samengewerkt met TopPak, een dochteronderneming van PostNL, dat de orders in de webwinkel in de praktijk gaat afwikkelen.

 

Bouwmaat heeft ervoor gekozen de volledige webwinkel uit te besteden. "Er liggen 9.000 verschillende artikelen op voorraad in het 14.500 m² grote distributiecentrum in Houten. Na ontvangst van de bestelling voert TopPak de orderpicking uit, verpakt de bestellingen, voegt de facturen en andere documentatie toe en verzendt het pakketje naar de klant. Als aanvullende dienst beheert TopPak ook de retouren van bestellingen", meldt TopPak in een toelichting.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Analyse: Opvolger Rudi Petit-Jean wacht zware taak bij Gamma

22/08/2017

Het plotse afscheid van formuledirecteur Rudi Petit-Jean bij Gamma België roept heel wat vragen op over de toekomst van de doe-het-zelfketen, die in woelig vaarwater zit door ruziënde aandeelhouders. 

Kingfisher ziet omzet weer dalen

17/08/2017

Doe-het-zelfgroep Kingfisher heeft er opnieuw een zwak kwartaal opzitten: de Brits-Franse groep heeft op beide thuismarkten te maken met een terugval en daarnaast weegt het herstructureringsplan op de resultaten.

Fikse winstdaling voor Geberit

17/08/2017

De Zwitserse sanitairspecialist Geberit zag zijn winst het voorbije halfjaar met bijna een vijfde dalen. Ook de omzet ging achteruit, zij het lichtjes.

Vertrek grootste aandeelhouder Intergamma zorgt voor onrust

01/08/2017

De Ierse groep CRH, die net geen 50 procent van de aandelen van doe-het-zelfgroep Intergamma in handen heeft, wil die aandelen van de hand doen, maar de overige aandeelhouders komen niet tot een gepaste oplossing.

Back to top