Bouwmarkten blijven in mineur

Bouwmarkten blijven in mineur

Bouwmarktketens en andere doe-het-zelf-speciaalzaken blijven diep in de rode cijfers. Onder invloed van de economische crisis boekte de branche in periode zes - grofweg de maand juni - een omzetdaling van liefst 10 procent.

Doe-het-zelfsector lijdt onder stilstand huizenmarkt

Volgens vakblad Mix, dat cijfers van het onderzoeksbureau GfK kon inkijken, bedraagt de omzetafname voor heel 2012 nu 7,2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het voornaamste probleem voor bouwmarkten, ijzerwarenzaken en andere spelers op de markt is de ingestorte huizenmarkt. Nederlanders verhuizen nog maar weinig en stellen investeringen in de eigen woning uit. Daardoor is er al enkele jaren weinig vraag naar allerhande bouwmaterialen.

 

Verkopers van parket deden het in periode zes met een daling van 8 procent nog relatief het beste. Voorlopig lijkt er ook nog weinig reden te zijn tot optimisme over de nabije toekomst. Verschillende politieke partijen hebben plannen in hun verkiezingsprogramma staan om de huizenmarkt weer vlot te trekken, maar voordat deze realiteit worden, zal er echter nog veel tijd verstrijken.

Tags: