Bouwmarkten blijven in mineur

Bouwmarkten blijven in mineur

Bouwmarktketens en andere doe-het-zelf-speciaalzaken blijven diep in de rode cijfers. Onder invloed van de economische crisis boekte de branche in periode zes - grofweg de maand juni - een omzetdaling van liefst 10 procent.

Doe-het-zelfsector lijdt onder stilstand huizenmarkt

Volgens vakblad Mix, dat cijfers van het onderzoeksbureau GfK kon inkijken, bedraagt de omzetafname voor heel 2012 nu 7,2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het voornaamste probleem voor bouwmarkten, ijzerwarenzaken en andere spelers op de markt is de ingestorte huizenmarkt. Nederlanders verhuizen nog maar weinig en stellen investeringen in de eigen woning uit. Daardoor is er al enkele jaren weinig vraag naar allerhande bouwmaterialen.

 

Verkopers van parket deden het in periode zes met een daling van 8 procent nog relatief het beste. Voorlopig lijkt er ook nog weinig reden te zijn tot optimisme over de nabije toekomst. Verschillende politieke partijen hebben plannen in hun verkiezingsprogramma staan om de huizenmarkt weer vlot te trekken, maar voordat deze realiteit worden, zal er echter nog veel tijd verstrijken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Analyse: Opvolger Rudi Petit-Jean wacht zware taak bij Gamma

22/08/2017

Het plotse afscheid van formuledirecteur Rudi Petit-Jean bij Gamma België roept heel wat vragen op over de toekomst van de doe-het-zelfketen, die in woelig vaarwater zit door ruziënde aandeelhouders. 

Kingfisher ziet omzet weer dalen

17/08/2017

Doe-het-zelfgroep Kingfisher heeft er opnieuw een zwak kwartaal opzitten: de Brits-Franse groep heeft op beide thuismarkten te maken met een terugval en daarnaast weegt het herstructureringsplan op de resultaten.

Fikse winstdaling voor Geberit

17/08/2017

De Zwitserse sanitairspecialist Geberit zag zijn winst het voorbije halfjaar met bijna een vijfde dalen. Ook de omzet ging achteruit, zij het lichtjes.

Back to top