Bouwmarkten blijven in mineur | RetailDetail

Bouwmarkten blijven in mineur

Bouwmarkten blijven in mineur

Bouwmarktketens en andere doe-het-zelf-speciaalzaken blijven diep in de rode cijfers. Onder invloed van de economische crisis boekte de branche in periode zes - grofweg de maand juni - een omzetdaling van liefst 10 procent.

Doe-het-zelfsector lijdt onder stilstand huizenmarkt

Volgens vakblad Mix, dat cijfers van het onderzoeksbureau GfK kon inkijken, bedraagt de omzetafname voor heel 2012 nu 7,2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het voornaamste probleem voor bouwmarkten, ijzerwarenzaken en andere spelers op de markt is de ingestorte huizenmarkt. Nederlanders verhuizen nog maar weinig en stellen investeringen in de eigen woning uit. Daardoor is er al enkele jaren weinig vraag naar allerhande bouwmaterialen.

 

Verkopers van parket deden het in periode zes met een daling van 8 procent nog relatief het beste. Voorlopig lijkt er ook nog weinig reden te zijn tot optimisme over de nabije toekomst. Verschillende politieke partijen hebben plannen in hun verkiezingsprogramma staan om de huizenmarkt weer vlot te trekken, maar voordat deze realiteit worden, zal er echter nog veel tijd verstrijken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.