Bouwmarkten blijven in mineur | RetailDetail

Bouwmarkten blijven in mineur

Bouwmarkten blijven in mineur

Bouwmarktketens en andere doe-het-zelf-speciaalzaken blijven diep in de rode cijfers. Onder invloed van de economische crisis boekte de branche in periode zes - grofweg de maand juni - een omzetdaling van liefst 10 procent.

Doe-het-zelfsector lijdt onder stilstand huizenmarkt

Volgens vakblad Mix, dat cijfers van het onderzoeksbureau GfK kon inkijken, bedraagt de omzetafname voor heel 2012 nu 7,2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het voornaamste probleem voor bouwmarkten, ijzerwarenzaken en andere spelers op de markt is de ingestorte huizenmarkt. Nederlanders verhuizen nog maar weinig en stellen investeringen in de eigen woning uit. Daardoor is er al enkele jaren weinig vraag naar allerhande bouwmaterialen.

 

Verkopers van parket deden het in periode zes met een daling van 8 procent nog relatief het beste. Voorlopig lijkt er ook nog weinig reden te zijn tot optimisme over de nabije toekomst. Verschillende politieke partijen hebben plannen in hun verkiezingsprogramma staan om de huizenmarkt weer vlot te trekken, maar voordat deze realiteit worden, zal er echter nog veel tijd verstrijken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

Back to top