Duits Bauhaus loert naar Nederland

Duits Bauhaus loert naar Nederland

De Duitse doe-het-zelfgigant Bauhaus heeft zijn blik laten vallen op Nederland. Het bedrijf is in de race voor een megalocatie langs de snelweg A1 ter hoogte van de Twentse plaatsen Hengelo en Borne.

Komt-ie er of komt-ie er niet?

Op de locatie mag een nieuwe bouwmarkt van 17.000 m² gebouwd worden, samen met een tuincentrum van 5.000 m². Hornbach, eveneens uit Duitsland, en groenondernemer Jan Boomkamp hadden zich al eerder gemeld voor deze locatie. Bauhaus, de oudste keten van bouwmarkten in Duitsland, zou hiermee zijn eerste grote slag in Nederland kunnen slaan. Het bedrijf liet recent al weten interesse te hebben in de Nederlandse markt.

 

Het is echter nog de vraag of de nieuwe bouwmarkt annex tuincentrum daadwerkelijk worden gebouwd. Bouwmarkten in de regio zijn woedend over de plannen, terwijl ook de gemeenteraad van Borne nog niet definitief akkoord is. Bauhaus probeert in de procedure duidelijk te maken dat een vestiging van deze keten voordelig is voor de regionale economie. Het bedrijf schakelt kleine zelfstandigen uit de regio in voor opdrachten van klanten.

 

Bauhaus en Hornbach zijn ook op de thuismarkt in Duitsland grote concurrenten. Bauhaus breidde de afgelopen jaren al uit naar andere buurlanden van Duitsland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Back to top