Duits Bauhaus loert naar Nederland

Duits Bauhaus loert naar Nederland

De Duitse doe-het-zelfgigant Bauhaus heeft zijn blik laten vallen op Nederland. Het bedrijf is in de race voor een megalocatie langs de snelweg A1 ter hoogte van de Twentse plaatsen Hengelo en Borne.

Komt-ie er of komt-ie er niet?

Op de locatie mag een nieuwe bouwmarkt van 17.000 m² gebouwd worden, samen met een tuincentrum van 5.000 m². Hornbach, eveneens uit Duitsland, en groenondernemer Jan Boomkamp hadden zich al eerder gemeld voor deze locatie. Bauhaus, de oudste keten van bouwmarkten in Duitsland, zou hiermee zijn eerste grote slag in Nederland kunnen slaan. Het bedrijf liet recent al weten interesse te hebben in de Nederlandse markt.

 

Het is echter nog de vraag of de nieuwe bouwmarkt annex tuincentrum daadwerkelijk worden gebouwd. Bouwmarkten in de regio zijn woedend over de plannen, terwijl ook de gemeenteraad van Borne nog niet definitief akkoord is. Bauhaus probeert in de procedure duidelijk te maken dat een vestiging van deze keten voordelig is voor de regionale economie. Het bedrijf schakelt kleine zelfstandigen uit de regio in voor opdrachten van klanten.

 

Bauhaus en Hornbach zijn ook op de thuismarkt in Duitsland grote concurrenten. Bauhaus breidde de afgelopen jaren al uit naar andere buurlanden van Duitsland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Analyse: Opvolger Rudi Petit-Jean wacht zware taak bij Gamma

22/08/2017

Het plotse afscheid van formuledirecteur Rudi Petit-Jean bij Gamma België roept heel wat vragen op over de toekomst van de doe-het-zelfketen, die in woelig vaarwater zit door ruziënde aandeelhouders. 

Kingfisher ziet omzet weer dalen

17/08/2017

Doe-het-zelfgroep Kingfisher heeft er opnieuw een zwak kwartaal opzitten: de Brits-Franse groep heeft op beide thuismarkten te maken met een terugval en daarnaast weegt het herstructureringsplan op de resultaten.

Fikse winstdaling voor Geberit

17/08/2017

De Zwitserse sanitairspecialist Geberit zag zijn winst het voorbije halfjaar met bijna een vijfde dalen. Ook de omzet ging achteruit, zij het lichtjes.

Back to top