Duits Bauhaus loert naar Nederland

Duits Bauhaus loert naar Nederland

De Duitse doe-het-zelfgigant Bauhaus heeft zijn blik laten vallen op Nederland. Het bedrijf is in de race voor een megalocatie langs de snelweg A1 ter hoogte van de Twentse plaatsen Hengelo en Borne.

Komt-ie er of komt-ie er niet?

Op de locatie mag een nieuwe bouwmarkt van 17.000 m² gebouwd worden, samen met een tuincentrum van 5.000 m². Hornbach, eveneens uit Duitsland, en groenondernemer Jan Boomkamp hadden zich al eerder gemeld voor deze locatie. Bauhaus, de oudste keten van bouwmarkten in Duitsland, zou hiermee zijn eerste grote slag in Nederland kunnen slaan. Het bedrijf liet recent al weten interesse te hebben in de Nederlandse markt.

 

Het is echter nog de vraag of de nieuwe bouwmarkt annex tuincentrum daadwerkelijk worden gebouwd. Bouwmarkten in de regio zijn woedend over de plannen, terwijl ook de gemeenteraad van Borne nog niet definitief akkoord is. Bauhaus probeert in de procedure duidelijk te maken dat een vestiging van deze keten voordelig is voor de regionale economie. Het bedrijf schakelt kleine zelfstandigen uit de regio in voor opdrachten van klanten.

 

Bauhaus en Hornbach zijn ook op de thuismarkt in Duitsland grote concurrenten. Bauhaus breidde de afgelopen jaren al uit naar andere buurlanden van Duitsland.

Tags: