Duits Bauhaus opent aanval op Nederland | RetailDetail

Duits Bauhaus opent aanval op Nederland

Duits Bauhaus opent aanval op Nederland

De Duitse bouwmarktketen Bauhaus wil de komende vijf jaar tien tot twaalf vestigingen Nederlandse openen. Het was al langer gekend dat Groningen en Venlo de spits zouden afbijten, waarschijnlijk eind volgend jaar.

Stevige concurrent voor Hornbach

Daarmee volgt Bauhaus het voorbeeld van concurrent Hornbach, dat al enkele jaren met grote vestigingen succesvol is in Nederland. Het is wel een opvallende stap, gezien de problemen met een snel dalende omzet in de Nederlandse doe-het-zelfmarkt.

 

"Wij stappen net na de crisis in de Nederlandse markt. Wij denken met ons concept in Nederland succesvol te zijn, want door ons uitgebreide assortiment zijn we zeer aantrekkelijk in vergelijking met bijvoorbeeld Gamma en Praxis", zo stelt een woordvoerder in een toelichting aan RetailNews.

 

Bauhaus onderscheidt zich onder meer met een speciale badkamerservice, een drive-in arena en een stadstuin. De vestigingen moeten zo'n 120.000 artikelen gaan voeren. Bauhaus in de strijd om vestigingspunten op veel concurrentie van Hornbach kunnen rekenen. Het aantal locaties voor grootschalige detailhandel in Nederland is beperkt en Hornbach heeft ook plannen om de komende jaren nieuwe vestigingen te openen. De huidige negen zouden moeten uitgroeien tot een netwerk van twintig tot 25 vestigingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

Back to top