Duits Bauhaus opent aanval op Nederland

Duits Bauhaus opent aanval op Nederland

De Duitse bouwmarktketen Bauhaus wil de komende vijf jaar tien tot twaalf vestigingen Nederlandse openen. Het was al langer gekend dat Groningen en Venlo de spits zouden afbijten, waarschijnlijk eind volgend jaar.

Stevige concurrent voor Hornbach

Daarmee volgt Bauhaus het voorbeeld van concurrent Hornbach, dat al enkele jaren met grote vestigingen succesvol is in Nederland. Het is wel een opvallende stap, gezien de problemen met een snel dalende omzet in de Nederlandse doe-het-zelfmarkt.

 

"Wij stappen net na de crisis in de Nederlandse markt. Wij denken met ons concept in Nederland succesvol te zijn, want door ons uitgebreide assortiment zijn we zeer aantrekkelijk in vergelijking met bijvoorbeeld Gamma en Praxis", zo stelt een woordvoerder in een toelichting aan RetailNews.

 

Bauhaus onderscheidt zich onder meer met een speciale badkamerservice, een drive-in arena en een stadstuin. De vestigingen moeten zo'n 120.000 artikelen gaan voeren. Bauhaus in de strijd om vestigingspunten op veel concurrentie van Hornbach kunnen rekenen. Het aantal locaties voor grootschalige detailhandel in Nederland is beperkt en Hornbach heeft ook plannen om de komende jaren nieuwe vestigingen te openen. De huidige negen zouden moeten uitgroeien tot een netwerk van twintig tot 25 vestigingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Analyse: Opvolger Rudi Petit-Jean wacht zware taak bij Gamma

22/08/2017

Het plotse afscheid van formuledirecteur Rudi Petit-Jean bij Gamma België roept heel wat vragen op over de toekomst van de doe-het-zelfketen, die in woelig vaarwater zit door ruziënde aandeelhouders. 

Kingfisher ziet omzet weer dalen

17/08/2017

Doe-het-zelfgroep Kingfisher heeft er opnieuw een zwak kwartaal opzitten: de Brits-Franse groep heeft op beide thuismarkten te maken met een terugval en daarnaast weegt het herstructureringsplan op de resultaten.

Fikse winstdaling voor Geberit

17/08/2017

De Zwitserse sanitairspecialist Geberit zag zijn winst het voorbije halfjaar met bijna een vijfde dalen. Ook de omzet ging achteruit, zij het lichtjes.

Back to top