Eerste Nederlandse Bauhaus eind 2015 open | RetailDetail

Eerste Nederlandse Bauhaus eind 2015 open

Eerste Nederlandse Bauhaus eind 2015 open

In het najaar van 2015 zal in Groningen de eerste Nederlandse vestiging van de Duitse bouwketen Bauhaus zijn deuren openen. Als alles volgens plan verloopt, zou het de eerste van tien vestigingen zijn.

Bezwaren van lokale retail

Bauhaus is momenteel al te vinden in 17 landen, met ongeveer 200 vestigingen, en is al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie in Nederland. Gisteren werd dan officieel van start gegaan met de bouw van de eerste winkel in Nederland.

 

De komst van Bauhaus heeft al heel wat voeten in de aarde gehad: heel wat concurrenten hebben schrik dat de concurrentie te groot zal worden en ze hadden dan ook een klacht ingediend bij de Raad van State, maar die veegde de bezwaren van tafel.

 

Volgens vestigingsleider Herwin Oost zal Bauhaus dan ook een perfecte aanvulling zijn op het al aanwezige aanbod in Nederland. "Bauhaus is een ander soort formule. We onderscheiden ons door een enorm breed en diep assortiment, enorme voorraden en door ons personeel. Er werken hier straks meer dan 200 mensen. Dat zijn mensen uit de industrie, denk aan verf, denk aan bouwmaterialen", zegt hij aan Mixonline.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.