Eerste Nederlandse Bauhaus eind 2015 open

Eerste Nederlandse Bauhaus eind 2015 open

In het najaar van 2015 zal in Groningen de eerste Nederlandse vestiging van de Duitse bouwketen Bauhaus zijn deuren openen. Als alles volgens plan verloopt, zou het de eerste van tien vestigingen zijn.

Bezwaren van lokale retail

Bauhaus is momenteel al te vinden in 17 landen, met ongeveer 200 vestigingen, en is al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie in Nederland. Gisteren werd dan officieel van start gegaan met de bouw van de eerste winkel in Nederland.

 

De komst van Bauhaus heeft al heel wat voeten in de aarde gehad: heel wat concurrenten hebben schrik dat de concurrentie te groot zal worden en ze hadden dan ook een klacht ingediend bij de Raad van State, maar die veegde de bezwaren van tafel.

 

Volgens vestigingsleider Herwin Oost zal Bauhaus dan ook een perfecte aanvulling zijn op het al aanwezige aanbod in Nederland. "Bauhaus is een ander soort formule. We onderscheiden ons door een enorm breed en diep assortiment, enorme voorraden en door ons personeel. Er werken hier straks meer dan 200 mensen. Dat zijn mensen uit de industrie, denk aan verf, denk aan bouwmaterialen", zegt hij aan Mixonline.

Tags: