Hornbach opent tiende Nederlandse vestiging | RetailDetail

Hornbach opent tiende Nederlandse vestiging

Hornbach opent tiende Nederlandse vestiging
De Duitse bouwmarktketen Hornbach opende vandaag haar tiende vestiging in Nederland. Daarmee is het nog niet gedaan met de expansiedrift van Hornbach: directeur Evert de Goede ziet in Nederland ruimte voor in totaal 25 vestigingen.

Op één na grootste van Nederland

De onderneming opent woensdag in Nieuwerkerk aan den IJssel een nieuwe vestiging met een oppervlakte van 20.000 m², met parkeerplaats voor 625 auto's. Er komt ook een drive-inafhaalpunt, waardoor klanten niet meer hun auto uit hoeven om bij de bouwmarkt te kunnen kopen. Alleen in Breda staat nog een grotere vestiging van Hornbach.

 

Directeur De Goede blijft echter ambitieus: "We willen naar twintig tot 25 filialen toe. We zitten al in Groningen en zijn nu bezig met onder meer Zwolle, Geleen en Best. Die gaan binnen twee tot drie jaar open. Ook komt er een zaak in Almelo", zegt hij tegen AD. "We hebben voor een zaak een massa nodig van honderdduizend inwoners. De meeste groei voor de toekomst moet waarschijnlijk buiten de Randstad worden geboekt."

 

De ambities van Hornbach lijken in tegenspraak met de ontwikkelingen in de doe-het-zelf-branche, die sinds 2008 een miljard euro aan omzet heeft zien verdampen. Dit omzetverlies zit echter vooral bij kleinere bouwmarkten, met een beperkt assortiment.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.