Hornbach opent tiende Nederlandse vestiging

Hornbach opent tiende Nederlandse vestiging
De Duitse bouwmarktketen Hornbach opende vandaag haar tiende vestiging in Nederland. Daarmee is het nog niet gedaan met de expansiedrift van Hornbach: directeur Evert de Goede ziet in Nederland ruimte voor in totaal 25 vestigingen.

Op één na grootste van Nederland

De onderneming opent woensdag in Nieuwerkerk aan den IJssel een nieuwe vestiging met een oppervlakte van 20.000 m², met parkeerplaats voor 625 auto's. Er komt ook een drive-inafhaalpunt, waardoor klanten niet meer hun auto uit hoeven om bij de bouwmarkt te kunnen kopen. Alleen in Breda staat nog een grotere vestiging van Hornbach.

 

Directeur De Goede blijft echter ambitieus: "We willen naar twintig tot 25 filialen toe. We zitten al in Groningen en zijn nu bezig met onder meer Zwolle, Geleen en Best. Die gaan binnen twee tot drie jaar open. Ook komt er een zaak in Almelo", zegt hij tegen AD. "We hebben voor een zaak een massa nodig van honderdduizend inwoners. De meeste groei voor de toekomst moet waarschijnlijk buiten de Randstad worden geboekt."

 

De ambities van Hornbach lijken in tegenspraak met de ontwikkelingen in de doe-het-zelf-branche, die sinds 2008 een miljard euro aan omzet heeft zien verdampen. Dit omzetverlies zit echter vooral bij kleinere bouwmarkten, met een beperkt assortiment.

Tags: