Nieuwe commissaris voor Intergamma | RetailDetail

Nieuwe commissaris voor Intergamma

Nieuwe commissaris voor Intergamma

Intergamma, de eigenaar van Karwei en Gamma, heeft Leon van den Boom aangeduid als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. Hij volgt Antony Burgmans op, die sinds 2010 de positie van voorzitter bekleedde.

Ook commissaris bij Jumbo

Van den Boom is ook al commissaris bij Jumbo Groep Holding en FD Mediagroep. Voorheen was hij in dezelfde functie ook aan de slag bij onder andere C1000 en Wehkamp.

 

Burgmans verlaat Intergamma, omdat het sinds kort wettelijk verplicht is om het aantal commissariaten te beperken. Volgens Intergamma betreurt Burgmans ten zeerste dat hij moet terugtreden uit zijn functie.

 

Intergamma is het moederbedrijf van doe-het-zelfconcepten Karwei en Gamma. Het heeft meer dan 130 winkels van Karwei in Nederland en ook nog eens ongeveer 250 vestigingen van Gamma, verdeeld over België en Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken.