Omzetdaling doe-het-zelfsector verkleint licht | RetailDetail

Omzetdaling doe-het-zelfsector verkleint licht

Omzetdaling doe-het-zelfsector verkleint licht

Bouwmarkten en andere verkopers van doe-het-zelfproducten hebben afgelopen maand hun omzetdaling licht zien verkleinen. Hoewel de doe-het-zelfbranche nog altijd dik in het rood zit, was het toch een relatief goede maand.

Forse daling, maar toch betere maand

Uit de cijfers van onderzoeksbureau GfK, waarover vakblad Mix schrijft, blijkt de meeste sectoren een omzetdaling noteerde die lager was dan die over het hele jaar. Zo zetten bouwmarkten bijvoorbeeld 186,5 miljoen euro om, wat neerkomt op een daling van 5,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat is toch heel wat beter dan de daling van 6,9 procent over het hele jaar.

 

De doe-het-zelfbranche in Nederland behoort tot de hardst getroffen branches in de detailhandel. Het instorten van de huizenmarkt enkele jaren geleden zorgt ervoor dat Nederlanders amper nog verhuizen en ook de oplevering van nieuwbouwprojecten loopt in het hele land vertraging op. De branche leverde al honderden miljoenen euros aan omzet in.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Frank van Oers gaat Intergamma voorzitten

27/07/2018

Frank van Oers is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van de nieuwe Intergamma-organisatie. Die wil de positionering van de winkelketens Gamma en Karwei versterken en de onlineactiviteiten uitbouwen.

Minder omzet maar meer winst voor Maxeda

23/07/2018

Maxeda, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Praxis en Brico, publiceerde zopas degelijke bedrijfsresultaten. In Nederland gaan de zaken beter dan in België. De groep wil groeien met kleinere stadswinkels.

Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.