Online concurrentie tuincentra groeit verder | RetailDetail

Online concurrentie tuincentra groeit verder

Online concurrentie tuincentra groeit verder

De nieuwe webwinkel Tuinendier.nl gaat de concurrentieslag aan met tuincentra en dierenwinkels. Vanaf 5 maart zijn er zo'n vijftienduizend producten op het gebied van dierverzorging en tuinonderhoud te koop.

Tweede aanval op tuincentra

Daarmee meldt zich na Bol.com meteen een nieuwe concurrent voor een branche die tot voor kort nog relatief weinig te duchten had van webhandelaren. De nieuwe speler wil zich onderscheiden door meer op een fysieke winkel te lijken dan andere online spelers.

 

"We onderscheiden ons met persoonlijke service en online advies. Op de website staan honderden tips over het verzorgen van dieren en de tuin", stelt oprichter Danny Campion van de nieuwe webwinkel.

 

"Ik heb samen met dieren- en tuinliefhebbers ideeën uitgewerkt, concepten afgeschoten en onderzocht waarom branchegenoten het niet redden om een succesvolle online winkel op te zetten. Deze webwinkel moet uitkomst bieden voor consumenten die het zat zijn om twee uur lang met een karretje door het tuincentrum te lopen", aldus Campion.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.