Online concurrentie tuincentra groeit verder | RetailDetail

Online concurrentie tuincentra groeit verder

Online concurrentie tuincentra groeit verder

De nieuwe webwinkel Tuinendier.nl gaat de concurrentieslag aan met tuincentra en dierenwinkels. Vanaf 5 maart zijn er zo'n vijftienduizend producten op het gebied van dierverzorging en tuinonderhoud te koop.

Tweede aanval op tuincentra

Daarmee meldt zich na Bol.com meteen een nieuwe concurrent voor een branche die tot voor kort nog relatief weinig te duchten had van webhandelaren. De nieuwe speler wil zich onderscheiden door meer op een fysieke winkel te lijken dan andere online spelers.

 

"We onderscheiden ons met persoonlijke service en online advies. Op de website staan honderden tips over het verzorgen van dieren en de tuin", stelt oprichter Danny Campion van de nieuwe webwinkel.

 

"Ik heb samen met dieren- en tuinliefhebbers ideeën uitgewerkt, concepten afgeschoten en onderzocht waarom branchegenoten het niet redden om een succesvolle online winkel op te zetten. Deze webwinkel moet uitkomst bieden voor consumenten die het zat zijn om twee uur lang met een karretje door het tuincentrum te lopen", aldus Campion.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

Back to top