Online concurrentie tuincentra groeit verder

Online concurrentie tuincentra groeit verder

De nieuwe webwinkel Tuinendier.nl gaat de concurrentieslag aan met tuincentra en dierenwinkels. Vanaf 5 maart zijn er zo'n vijftienduizend producten op het gebied van dierverzorging en tuinonderhoud te koop.

Tweede aanval op tuincentra

Daarmee meldt zich na Bol.com meteen een nieuwe concurrent voor een branche die tot voor kort nog relatief weinig te duchten had van webhandelaren. De nieuwe speler wil zich onderscheiden door meer op een fysieke winkel te lijken dan andere online spelers.

 

"We onderscheiden ons met persoonlijke service en online advies. Op de website staan honderden tips over het verzorgen van dieren en de tuin", stelt oprichter Danny Campion van de nieuwe webwinkel.

 

"Ik heb samen met dieren- en tuinliefhebbers ideeën uitgewerkt, concepten afgeschoten en onderzocht waarom branchegenoten het niet redden om een succesvolle online winkel op te zetten. Deze webwinkel moet uitkomst bieden voor consumenten die het zat zijn om twee uur lang met een karretje door het tuincentrum te lopen", aldus Campion.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Analyse: Opvolger Rudi Petit-Jean wacht zware taak bij Gamma

22/08/2017

Het plotse afscheid van formuledirecteur Rudi Petit-Jean bij Gamma België roept heel wat vragen op over de toekomst van de doe-het-zelfketen, die in woelig vaarwater zit door ruziënde aandeelhouders. 

Kingfisher ziet omzet weer dalen

17/08/2017

Doe-het-zelfgroep Kingfisher heeft er opnieuw een zwak kwartaal opzitten: de Brits-Franse groep heeft op beide thuismarkten te maken met een terugval en daarnaast weegt het herstructureringsplan op de resultaten.

Fikse winstdaling voor Geberit

17/08/2017

De Zwitserse sanitairspecialist Geberit zag zijn winst het voorbije halfjaar met bijna een vijfde dalen. Ook de omzet ging achteruit, zij het lichtjes.

Vertrek grootste aandeelhouder Intergamma zorgt voor onrust

01/08/2017

De Ierse groep CRH, die net geen 50 procent van de aandelen van doe-het-zelfgroep Intergamma in handen heeft, wil die aandelen van de hand doen, maar de overige aandeelhouders komen niet tot een gepaste oplossing.

Back to top