Online concurrentie tuincentra groeit verder

Online concurrentie tuincentra groeit verder

De nieuwe webwinkel Tuinendier.nl gaat de concurrentieslag aan met tuincentra en dierenwinkels. Vanaf 5 maart zijn er zo'n vijftienduizend producten op het gebied van dierverzorging en tuinonderhoud te koop.

Tweede aanval op tuincentra

Daarmee meldt zich na Bol.com meteen een nieuwe concurrent voor een branche die tot voor kort nog relatief weinig te duchten had van webhandelaren. De nieuwe speler wil zich onderscheiden door meer op een fysieke winkel te lijken dan andere online spelers.

 

"We onderscheiden ons met persoonlijke service en online advies. Op de website staan honderden tips over het verzorgen van dieren en de tuin", stelt oprichter Danny Campion van de nieuwe webwinkel.

 

"Ik heb samen met dieren- en tuinliefhebbers ideeën uitgewerkt, concepten afgeschoten en onderzocht waarom branchegenoten het niet redden om een succesvolle online winkel op te zetten. Deze webwinkel moet uitkomst bieden voor consumenten die het zat zijn om twee uur lang met een karretje door het tuincentrum te lopen", aldus Campion.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Back to top