Unilever lanceert platform voor vrouwen

Unilever lanceert platform voor vrouwen

Drogmeticareus Unilever en mediabedrijf Vice lanceren samen een platform voor vrouwen, waarmee Unilever "een echte dialoog" met zijn vrouwelijke klanten wil opstarten. Daar haalt Unilever immers driekwart van zijn omzet.

Focus op Dove

De berichten van het platform zullen voornamelijk uitgezonden worden via Youtube en Snapchat, maar ook via een nieuw tv-kanaal van Vice: Broadly. Het mediabedrijf heeft momenteel al een tiental themakanalen en daar komt er nu dus eentje bij. Normaal gezien wordt Broadly in augustus gelanceerd, maar Vice zal daarover meer informatie geven tijdens een panelgesprek op het Cannes Lions Festival. Dat is de grootste awardshow voor creatieve communicatiebureaus.

 

Naar verwachting zal Unilever op Broadly vooral focussen op producten van Dove en Tresemmé. Op het tv-station zullen verschillende reeksen worden uitgezonden, maar ook documentaires. Unilever ziet het als de perfecte manier om "authentieke en lange gesprekken te voeren met onze consumenten, vooral de wereldwijde gemeenschap van jonge vrouwen", aldus chief marketing officer Keith Weed.

Tags: