Apple onthult nieuw winkelconcept in Dubai | RetailDetail

Apple onthult nieuw winkelconcept in Dubai

Apple onthult nieuw winkelconcept in Dubai
Shutterstock

Apple heeft in Dubai een nieuw winkelconcept onthuld, waarbij de winkels een "plek moeten worden voor creatieve geesten om samen te komen". Daarbij wordt zelfs het woord ‘store’ zo veel mogelijk vermeden.

Today at Apple

Apple wil zich zo meer richten op een gevoel van gemeenschap en niet enkel op de verkoop van zijn eigen producten, zegt het bedrijf. Zo komen er in het nieuwe concept, dat ook naar alle andere winkels komt, workshops onder de naam ‘Today at Apple’. Angela Ahrendts, hoofd van de retailafdeling, hoopt dat klanten haar bedrijf gaan bekijken zoals pakweg Starbucks, dat voor veel mensen de ideale plek zou zijn om samen te komen.

 

Het nieuwe concept is de grootste verandering in de winkels, sinds ze vijftien jaar geleden voor het eerst zichtbaar werden in de winkelstraten. Ook toen kwam Apple met een opvallend concept, waarbij de winkels vooral opvielen vanwege hun grote glazen voorkant en grote open ruimtes in de winkel.

 

De winkel in Dubai is trouwens niet de eerste die het nieuwe concept krijgt. In de zomer van vorig jaar werd zo ook al de vestiging in San Francisco aangepakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.

Intermarché broedt op winkelformule voor senioren

28/05/2018

In september plant de Franse supermarktgroep de opening van een seniorenwinkel onder de naam ‘Bien Chez Moi’. Die zal een combinatie van producten en diensten aanbieden op maat van een oudere klantengroep.