BAS haalt ervaring met e-commerce bij Bol.com | RetailDetail

BAS haalt ervaring met e-commerce bij Bol.com

BAS haalt ervaring met e-commerce bij Bol.com

Caspar Klinkhamer is overgestapt van Bol.com naar de BAS Group om er chief operating officer te worden. Hij moet er ervaring met e-commerce inbrengen. BAS beheert in Nederland de elektroketens iCentre, Dixons en MyCom, samen goed voor zo'n 200 winkels.

Via Blokker en Bol.com

Bij Bol.com was Klinkhamer directeur van de divisie elektronica, huishoudelijke artikelen en keukenproducten. Voordien was hij ook aan de slag als inkoopdirecteur bij Blokker en als algemeen directeur bij Toys “R” Us.

 

Bij BAS wordt hij verantwoordelijk voor marketing, verkoop, de samenstelling van het assortiment, operaties en personeel. Stichter en oprichter Steven Bakker blijft de strategie, de IT en de expansie aansturen.

 

Ervaring met e-commerce

BAS verwacht dat Klinkhamer vooral een pak ervaring inzake e-commerce inbrengt. “Caspar was voor ons de ontbrekende schakel om onze visie waar te maken”, zegt oprichter Steven Bakker van BAS.

 

“De klant oriënteert zich online, maar hij wil zich ook laten verrassen in de winkel en zal dus behoefte behouden aan persoonlijk advies, juist met elektronica”, aldus Klinkhamer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.