BAS haalt ervaring met e-commerce bij Bol.com | RetailDetail

BAS haalt ervaring met e-commerce bij Bol.com

BAS haalt ervaring met e-commerce bij Bol.com

Caspar Klinkhamer is overgestapt van Bol.com naar de BAS Group om er chief operating officer te worden. Hij moet er ervaring met e-commerce inbrengen. BAS beheert in Nederland de elektroketens iCentre, Dixons en MyCom, samen goed voor zo'n 200 winkels.

Via Blokker en Bol.com

Bij Bol.com was Klinkhamer directeur van de divisie elektronica, huishoudelijke artikelen en keukenproducten. Voordien was hij ook aan de slag als inkoopdirecteur bij Blokker en als algemeen directeur bij Toys “R” Us.

 

Bij BAS wordt hij verantwoordelijk voor marketing, verkoop, de samenstelling van het assortiment, operaties en personeel. Stichter en oprichter Steven Bakker blijft de strategie, de IT en de expansie aansturen.

 

Ervaring met e-commerce

BAS verwacht dat Klinkhamer vooral een pak ervaring inzake e-commerce inbrengt. “Caspar was voor ons de ontbrekende schakel om onze visie waar te maken”, zegt oprichter Steven Bakker van BAS.

 

“De klant oriënteert zich online, maar hij wil zich ook laten verrassen in de winkel en zal dus behoefte behouden aan persoonlijk advies, juist met elektronica”, aldus Klinkhamer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.