CeX gaat uitbreiden in Nederland

CeX gaat uitbreiden in Nederland

Hoewel entertainmentwinkels het doorgaans lastig hebben, ziet de Britse keten CeX een gat in de markt in Nederland. De retailer, die gespecialiseerd is in tweedehandsgames, cd's en films, wil dit jaar nog negen winkels openen.

 

Eerste winkel in ex-Free Record Shop

Dat zegt general manager Richard Oldham in de komende editie van Entertainment Business. Vorige week opende de keten het eerste Nederlandse filiaal in Arnhem in een oude vestiging van Free Record Shop. In Engeland heeft CeX ongeveer 350 winkels, daarnaast zijn er ook plannen voor Portugal en Ierland.

 

Oldham is niet bang voor concurrentie. “Wij bieden de beste prijzen bij zowel in- als verkoop. Dat zeggen wij niet alleen zelf, maar dat zeggen ook verschillende Britse media. CeX wil met iedere klant een langdurige relatie opbouwen. Dat kun je enkel doen door met de beste prijzen te werken. Op die manier komen ze terug en gaan ze niet ergens anders heen.”

 

De Britse retailer is op dit moment bezig met een testcase waarbij consumenten zelf hun producten online kunnen verkopen. Het bedrijf verzorgt de portokosten en de aanbieder verstuurt het artikel zelf. De test loopt op dit moment in Engeland, later dit jaar wordt het concept internationaal, dus ook in Nederland, uitgerold.

 

Free Record Shop hoopte afgelopen jaar de toekomst veilig te stellen door een soortgelijke outletformule als CeX te starten, maar boekte toen een verlies van 3,18 miljoen euro op een omzet van 10,7 miljoen euro.

Tags: