CeX gaat uitbreiden in Nederland | RetailDetail

CeX gaat uitbreiden in Nederland

CeX gaat uitbreiden in Nederland

Hoewel entertainmentwinkels het doorgaans lastig hebben, ziet de Britse keten CeX een gat in de markt in Nederland. De retailer, die gespecialiseerd is in tweedehandsgames, cd's en films, wil dit jaar nog negen winkels openen.

 

Eerste winkel in ex-Free Record Shop

Dat zegt general manager Richard Oldham in de komende editie van Entertainment Business. Vorige week opende de keten het eerste Nederlandse filiaal in Arnhem in een oude vestiging van Free Record Shop. In Engeland heeft CeX ongeveer 350 winkels, daarnaast zijn er ook plannen voor Portugal en Ierland.

 

Oldham is niet bang voor concurrentie. “Wij bieden de beste prijzen bij zowel in- als verkoop. Dat zeggen wij niet alleen zelf, maar dat zeggen ook verschillende Britse media. CeX wil met iedere klant een langdurige relatie opbouwen. Dat kun je enkel doen door met de beste prijzen te werken. Op die manier komen ze terug en gaan ze niet ergens anders heen.”

 

De Britse retailer is op dit moment bezig met een testcase waarbij consumenten zelf hun producten online kunnen verkopen. Het bedrijf verzorgt de portokosten en de aanbieder verstuurt het artikel zelf. De test loopt op dit moment in Engeland, later dit jaar wordt het concept internationaal, dus ook in Nederland, uitgerold.

 

Free Record Shop hoopte afgelopen jaar de toekomst veilig te stellen door een soortgelijke outletformule als CeX te starten, maar boekte toen een verlies van 3,18 miljoen euro op een omzet van 10,7 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.