"Faillissement Free Record Shop was onnodig" volgens eigenaar Fame | RetailDetail

"Faillissement Free Record Shop was onnodig" volgens eigenaar Fame

"Faillissement Free Record Shop was onnodig" volgens eigenaar Fame

"Het faillissement van muziekwinkelketen Free Record Shop was onnodig", beweert Arthur ter Braak, eigenaar van entertainmentwinkel Fame. Er was nog genoeg geld te verdienen aan fysieke muziekproducten.

"Nog voldoende ruimte voor echte entertainmentwinkels"

Ter Braak spreekt daarmee de officiële verklaring van investeringsmaatschappij Procures tegen. Volgens die eigenaar van FRS was een nieuwe ondergang immers onvermijdelijk "omdat de markt voor fysieke entertainmentproducten sterk is gekrompen en niet meer aan zou trekken", weet nu.nl.

 

Cijfers over de muziekindustrie van 2013 laten echter zien dat de omzet voor het eerst sinds twaalf jaar is gestegen. In de eerste helft van het jaar werd zo'n 58 miljoen euro verdiend door Nederlandse platenmaatschappijen, dat is 1,9 procent meer dan een jaar eerder. Streamingdiensten groeiden met 131 procent naar 15,7 miljoen euro, 27 procent van het totaal.

 

Concurrent Fame ziet in deze cijfers genoeg reden om binnenkort vijf nieuwe winkels te openen. "Door een combinatie van het juiste assortiment en veel bijzondere uitgaven, lage overheadkosten, gemotiveerd personeel met verstand van zaken en het toevoegen van beleving op de winkelvloer is er nog voldoende ruimte voor echte entertainmentwinkels in Nederland", aldus Ter Braak.

 

Conflict met Rabobank oorsprong faillissement

Free Record Shop, dat in 1971 werd opgericht door Hans Breukhoven, raakte de afgelopen jaren door de teruglopende verkoop van cd’s en dvd’s steeds dieper in de problemen. Een aantal reorganisaties konden niet voorkomen dat 250 Nederlandse en Belgische winkels in mei 2013 voor de eerste keer hun deuren sloten.

 

RTL-Z meldde donderdag echterdat niet de slechte cd- en dvd-markt, maar een conflict met financier Rabobank oorzaak van het eerste faillissement was. Oprichter Hans Breukhoven raakte eind 2012 zijn belangrijkste financier Rabobank kwijt als gevolg van een omstreden dividenduitkering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.