Fnac gaat stevig investeren in BCC | RetailDetail

Fnac gaat stevig investeren in BCC

Fnac gaat stevig investeren in BCC

Het Franse Fnac, dat vorig jaar BCC-moederbedrijf Darty in handen kreeg, gaat sterk investeren in de Nederlandse elektronicaketen. Lange tijd werd gevreesd dat de keten zou worden stopgezet, maar nu willen de Fransen de keten er dus toch opnieuw bovenop helpen.

Grotere aankoopkracht

Afgelopen week werd echter een nieuw herstelplan voorgelegd aan de directie van BCC, waaruit blijkt dat Fnac miljoenen zal investeren in BCC. Het personeel, dat lange tijd onzeker was over de toekomst, reageert alvast opgelucht. In het nieuwe herstelplan zal er volgens BCC-directeur Herman Bramer geïnvesteerd worden in aanbiedingen en acties. Daarnaast kan BCC nu ook gebruik maken van de inkoopkracht van Fnac, om zo zijn winstgevendheid te verhogen. Tot slot komt er ook meer aandacht voor het online aspect van de keten.

 

Het herstelplan houdt volgens Bramer alvast geen grote reorganisatie in: “Dat valt wel mee. Op het hoofdkantoor zijn wat functies geschrapt en in de winkels gaan we de bezetting optimaliseren. Maar dat is wat je altijd doet”, aldus Bramer aan het FD.

 

BCC is één van de ketens die zwaar te lijden heeft gehad onder de opkomst van e-commerce en webshops zoals bol.com en Coolblue. De voorbije vier jaar rapporteerde het dan ook verliezen, die bovendien steevast opliepen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.