Fnac gaat stevig investeren in BCC

Fnac gaat stevig investeren in BCC
Shutterstock

Het Franse Fnac, dat vorig jaar BCC-moederbedrijf Darty in handen kreeg, gaat sterk investeren in de Nederlandse elektronicaketen. Lange tijd werd gevreesd dat de keten zou worden stopgezet, maar nu willen de Fransen de keten er dus toch opnieuw bovenop helpen.

Grotere aankoopkracht

Afgelopen week werd echter een nieuw herstelplan voorgelegd aan de directie van BCC, waaruit blijkt dat Fnac miljoenen zal investeren in BCC. Het personeel, dat lange tijd onzeker was over de toekomst, reageert alvast opgelucht. In het nieuwe herstelplan zal er volgens BCC-directeur Herman Bramer geïnvesteerd worden in aanbiedingen en acties. Daarnaast kan BCC nu ook gebruik maken van de inkoopkracht van Fnac, om zo zijn winstgevendheid te verhogen. Tot slot komt er ook meer aandacht voor het online aspect van de keten.

 

Het herstelplan houdt volgens Bramer alvast geen grote reorganisatie in: “Dat valt wel mee. Op het hoofdkantoor zijn wat functies geschrapt en in de winkels gaan we de bezetting optimaliseren. Maar dat is wat je altijd doet”, aldus Bramer aan het FD.

 

BCC is één van de ketens die zwaar te lijden heeft gehad onder de opkomst van e-commerce en webshops zoals bol.com en Coolblue. De voorbije vier jaar rapporteerde het dan ook verliezen, die bovendien steevast opliepen.